Schimbări majore în secțiile ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Timişoara

Primăria Timișoara achiziţionează servicii de proiectare și asistență tehnică pentru reamenajarea structurilor ATI a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Valoarea totală a investiției se ridică la apropae 14 milioane de lei.

 

Cele două compartimente cu specific ATI ale Spitalului Clinic de Boli Infecțioase şi Pneumologie „Victor Babeș” (Compartiment ATI și Terapie Intensivă Boli Infecțioase) se află în două zone separate, la o distanță apreciabilă una de cealaltă.

Reamenajarea vizează regruparea compartimentelor ATI la parter, în corpul C5, care va fi reabilitat integral, dat fiind că toată clădirea este într-o stare necorespunzătoare, iar ATI necesită condiții speciale: mediu curat, cu temperatură și umiditate controlate, lipsit de germeni patogeni și cu facilitățile aferente actului medical.

Investiția presupune, printre altele, demolarea anexei și realizarea unei intrări noi acoperite, refacerea scărilor de la intrare și realizarea unei rampe de acces pentru persoane cu dizabilități, reamenajarea interioară a secției ATI. Secţia ATI va fi amenajată la parterul corpului C5, unde acum se află Secția de Chirurgie Toracică, şi va două zone: una cu risc epidemiologic ridicat și una cu regim normal de funcționare.

Valoarea esimată a contractului de proiectare este de 206.258 lei fără TVA. Contractul va avea două etape: prima presupune elaborarea și predarea Proiectului tehnic, însoțit de detaliile de execuție și se consideră încheiată odată cu obținerea autorizației de construire. Etapa a dpua se referă la asistenţa tehnică din partea proiectantului pe durata investiției.

Valoarea totală a investiției este de 13,9 milioane de lei cu TVA inclus, banii provenind exclusiv din bugetul local.

 

Print Friendly, PDF & Email