Schimbare la vârful Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș

Foto: CJ Timiş

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș are o nouă conducere. Meșteșugurile, multiculturalitatea, mierea și vinul timișenilor se află în centrul proiectelor acestei instituţii, pentru 2021.

 

Începând de astăzi, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, aflată sub coordonarea Consiliului Județean, are un nou for de conducere. Președinte al asociației a fost ales Alexandru Proteasa, vicepreședinte liberal al Consiliului Judeţean Timiş. Acesta l-a înlocuit pe consilierul județean PSD Mihai Ritivoiu, care şi-a dat demisia.

Tot astăzi a fost ales și un nou Consiliu Director al APDT. Vicepreşedinte a fost ales reprezentatul comunei Tomești, membrii forului de conducere fiind dați de comunele Foeni, Buziaș și Margina.

„Vrem să creăm o ofertă completă pentru cei care aleg să ne viziteze, să se stabilească sau să investească în județul nostru. Turismul, cultura și business-ul sunt domenii care se completează foarte bine. Astăzi, în centrul atenției s-a aflat potențialul turistic. Avem o nouă conducere la Asociație, s-a aprobat lista cu proiecte, iar acum se va lucra pentru a le pune în practică. Avem multe de recuperat după un an de zile în care cu toții am fost practic legați la mâini în acest domeniu”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Potrivit CJ Timiş, la ședința de alegere a noii conduceri a fost aprobată și propunerea de proiecte pentru anul 2021, care vor pune în valoare tradițiile, meșteșugurile și multiculturalitatea județului: Drumul mierii în Timiș, Tura meșteșugurilor din Banat, Drumul vinului și al răchiei în Timiș, Turism activ, Vară în Metropolă, Turism și multiculturalitate: bulgarii în Banat, 2021 – Anul European al Drumețiilor, Zilele Lacului Surduc, Festivalul Evreiesc, Conace și castele în Banat – Arad și Caraș. De asemenea, se dorește continuarea proiectelor regionale Banat Brunch și de dezvoltare a unei rețele de puncte gastronomic locale în Timiș.

Noul președinte al asociației, Alexandru Proteasa, spune că prioritatea pentru 2021 este promovarea atracțiilor turistice, a obiectivelor județului: „Este un an în care se călătorește mai greu în străinătate, astfel că turismul local este o alternativă excelentă. Cei interesați deja de ceea ce are județul nostru de oferit pot folosi și aplicația Discover Timiș, ce se poate descărca pe dispozitivele mobile, fiind dezvoltată de către APDT.”

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș a fost înființată în anul 2014. Scopul acesteia îl reprezintă promovarea potențialului turistic și cultural, creșterea fluxului turistic și asigurarea unei interacțiuni armonioase între sectorul turistic și factorii de ordin social și de mediu.

Aplicaţia Discover Timiș poate fi descărcată din Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.eventya.android.timis sau App Store.

https://apps.apple.com/ro/app/discover-timi%C8%99/id1393908636?l=ro

Print Friendly, PDF & Email