Schimb internațional de tineri la Bodo, în Timiș

42 de tineri din şase țări din Europa (România, Italia, Grecia, Portugalia, Polonia și Ungaria) au participat în localitatea timişeană Bodo la un schimb internațional de tineri.

 

Scopul proiectului Make Your Voice Heard!, în cadrul căruia a avut loc shimbul de tineri de la Bodo, a constat în dezvoltarea spiritului civic al tinerilor prin promovarea voluntariatului și prin intermediul metodelor artistice.

În primele zile ale proiectului, tinerii au luat parte la activități de educație non-formală pe teme precum participarea tinerilor în comunitate, cetățenie activă, voluntariat și incluziune social, anunţă organizatorii. Următoarele zile au fost dedicate atelierelor artistice de specialitate pe domeniile teatru, desen și colaj, fotografie și scurt-metraj. Tinerii au lucrat în cadrul acestor ateliere cu scopul de a scoate la iveală o problemă socială prezentă în comunitatea locală, interacționând și lucrând împreună cu localnicii din Bodo.

“Schimbul de tineri s-a finalizat cu un eveniment în comunitate, în cadrul căruia s-au promovat rezultatele atelierelor artistice. A fost organizată o expoziție de fotografie și de colaj, au fost proiectate cele trei scurt-metraje realizate și s-a jucat o piesă de teatru creată de participanți; evenimentul s-a încheiat cu o discuție între localnici și tinerii din străinătate”, spune Robert Ciocotoiu, președintele Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor, care a organizat evenimentul.

Proiectul Make Your Voice Heard! a fost organizat de Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor, în perioada 20 – 30 august.

Print Friendly, PDF & Email