Schela și bannerul publicitar instalate ilegal pe o clădire din centrul Timişoarei, demontate

Sursă foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara anunţă că a dispus demolarea schelei ilegale amplasate pe clădirea din Piața Victoriei nr. 3. Aceasta a fost demontată complet, fiind înlăturat și bannerul publicitar, care fusese amplasat acolo fără autorizație.

 

Asociația de proprietari a imobilului din Piața Victoriei nr. 3 solicitase Primăriei aviz pentru montarea schelei, în vederea protejării fațadei. Reprezentanţii Municipalităţii spun că protejarea clădirii se face cu plasă de protecție montată pe clădire, nu cu schelă, astfel că Biroul Avize și Control Mediu a solicitat Asociației de proprietari demontarea schelei, însă dispoziția primarului nu a fost pusă în aplicare la termen de către reprezentanții acesteia. În consecință, Poliția Locală Timișoara a aplicat măsuri contravenționale asociației, pentru ocuparea domeniului public fără achitarea taxei aferente.

Reprezentanţii Primăriei transmit că Asociația de proprietari nu are nici autorizație de construire și nici aviz de la Direcția Județeană pentru Cultură pentru refacerea fațadei clădirii, astfel, nu este justificată emiterea acordului de ocuparea temporară a domeniului public cu schelă.

La sfârşitul săptămânii trecute, echipele Colterm au demontat bannerul publicitar și o parte din structura metalică, iar astăzi firma care a efectuat montarea schelei a finalizat acțiunea de demontare. Pentru lucrările efectuate de echipa Colterm, costurile vor fi suportate de Asociația de proprietari.

 

Print Friendly, PDF & Email