Jurnal de campanie al Partidului Mișcarea Populară Timiș

Satele din județ au rămas încremenite în trecut

Dorin Candea Roxana Iliescu Georgeta Rus si Radu SumalanReprezentanții Partidului Mișcarea Populară au luat la pas localitățile din Timiș pentru a sta de vorbă cu oamenii, pentru a le afla problemele și, mai ales, pentru a le spune ce pot face pentru ei. Și nu sunt promisiuni deșarte, ca ale politicienilor versați, ci soluții concrete, propuse de specialiștii din cadrul PMP, care știu cu exactitate ce și cum trebuie făcut pentru ca cetățenilor să le fie mai bine.

 

O altfel de politică” şi “Politică în folosul cetățenilor”. Acestea sunt devizele candidaților PMP care vor să facă pentru timișeni ceea ce nu au catadicsit să facă niciodată, în ultimii 26 de ani, cei care s-au perindat pe scena politică și administrativă. Dincolo de proiecte perfect realizabile pe care le propun, reprezentanții PMP vor să le ofere oamenilor respect.

”Zilele trecute am fost la Curtea, inclusiv la Homojdia și Coșava, satele aparținătoare. Am întâlnit acolo oameni minunați, dar uitați de actuala administrație. Autoritățile au fost incapabile sa facă un amărât de podeț pentru un pârâu, lăsând blocată o parte din comunitate. Tot acolo am văzut că grădinița și școala sunt nefuncționale, iar părinții sunt nevoiți să își ducă micuții în alte localități, pentru a putea învăța. Probleme sunt și în ceea ce privește lipsa unor locuri pentru strângerea gunoiului. O altă problemă majoră este legată de pădurea din Homojdia, luată de la săteni și dată în administrarea unor «băieți deștepți». De lipsa canalizării și drumuri impracticabile nu mai spunem nimic…”, declară candidații PMP la Consiliul Județean Timiș.

Chiar dacă fiecare localitate are specificul ei, problemele sunt la fel de apăsătoare.

”În cursul zilei de ieri am fost în Jamu Mare și în Clopodia, unul din satele aparținătoare. Și aici am sesizat o serie de probleme, pe care administrația actuală le-a ignorat total până acum și le ignoră în continuare. Lipsa unui sistem de canalizare, lipsa trotuarelor, lipsa unor canale pluviale, drumuri neasfaltate, sunt probleme pe care actuala administrație de ignoră de 18 ani. Am fost și în comuna Victor Vlad Delamarina și acolo sunt probleme foarte mari, în special probleme legate de terenuri, de fondul funciar”, mai spun candidații PMP la Consiliul Județean Timiș.  

Și nu sunt singurele neajunsuri din satele timișene. Oamenii se plâng cel mai adesea că sănătatea le este pusă în pericol de indolența autorităților. Din cauza lipsei cabinetelor medicale care să funcționeze non-stop, trebuie să străbată zeci de kilometri ca să  primească ajutor de specialitate.

“Noi știm și putem să rezolvăm această problemă: vom înființa centre medicale de permanență, unde echipe de doctori și asistenți medicali vor face gărzi  în fiecare noapte, iar în weekend-uri și sărbători legale, gărzi de 24 de ore. Iar pentru a veni în sprijinul mămicilor, vom înființa creșe în localitățile din mediul rural”, mai promit candidații PMP la Consiliul Județean Timiș.

Reprezentanții PMP vor merge în zilele următoare să discute cu oamenii din Denta, Topolovățu Mare, Dumbrăvița, Fibiș, iar ulterior vor ajunge în fiecare localitate din județ.

Print Friendly, PDF & Email