Şase percheziţii concomitente, în urma incidentului cu împuşcături între două grupări rivale, de la Timişoara

PerchezitieŞase percheziţii au loc în această dimineaţă, în Timişoara şi în localităţile Şag şi Albina, la persoane suspectate că au fost implicate în incidentul petrecut săptămâna trecută, între două grupări rivale, când un bărbat a tras focuri de armă înspre o maşină în care se aflau trei persoane.

 

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Timiş, şase percheziţii au loc concomitent – patru la Timişoara şi alte două la Şag şi Albina. „La activităţi participă aproape 50 de poliţişti de la Investigaţii Criminale, specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase, combaterea criminalităţii organizate, tehnicieni criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.

Conform unor surse judiciare, în cadrul percheziţiilor, poliţiştii caută arme, la una dintre locuinţe găsind deja o armă cu gaz.

Potrivit IPJ Timiş, poliţiştii fac aceste percheziţii, după ce săptămâna trecută un bărbat în vârstă de 38 de ani, Ciprian Dăscălescu, aflat într-o maşină, ca pasager, a tras mai multe focuri de armă înspre o altă maşină aflată parcată în zona Stadionului „Dan Păltinişanu”, din Timişoara, şi în care se aflau trei persoane, în urma incidentului nimeni nefiind rănit. Surse judiciare au declarat atunci că în acest incident au fost implicaţi Ciprian Dăscălescu şi Marius Calafeteanu care „probabil îşi reglau conturile”, ambii fiind implicaţi în mai multe scandaluri în judeţ.

În urma acestui incident, Dăscălescu a fost reţinut joia trecută, însă judecătorii Tribunalului Timiş au decis să îl trimită în arest la domiciliu pentru 30 de zile. El este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, distrugere şi tentativă la infracţiunea de omor calificat.

Print Friendly, PDF & Email