Șase noi apeluri de proiecte, pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale

Bloc reabilitat termic cu fonduri europene. Foto: ADR Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, a publicat Ghidul de finanțare pentru șase apeluri de proiecte dedicate eficientizării energetice a clădirilor rezidențiale din Regiunea Vest.

 

Potrivit ADR Vest, se finanțează activități precum: reabilitarea termică a a elementelor de anvelopă a blocurilor de locuințe, modernizarea sistemelor tehnice (cum ar fi instalaţiile de încălzire sau iluminat), achiziționarea de surse regenerabile de energie pentru părțile comune și, în procent limitat, alte investiții conexe.

Solicitanții eligibili sunt Primăriile de municipii și orașe din regiunea vest. Alocarea financiară este de peste 55 de milioane de euro.

Proiectele trebuie să aibă o valoare minimă eligibilă de 200.000 de euro și pot atinge praguri maxime diferite, în funcție de tipul de unitate administrativ-teritorială, astfel:

  • 5 milioane de euro – pentru primării de municipii reședință de județ;
  • 2,5 milioane de euro – pentru primării de municipii;
  • 1,5 milioane de euro – pentru primării de orașe.

Contribuția proprie a beneficiarului este de cel puțin 2% din valoarea totală a investiției realizată de unitatea administrativ-teritorială, respectiv 0% pentru Asociația de proprietari.

Apelurile sunt de tip competitiv pentru orașele din Regiunea Vest, cu excepția celor din ITI Valea Jiului; și de timp necompetitiv pentru toate municipiile de regiune și orașele din ITI Valea Jiului. Perioada de depunere a proiectelor este 26.04.2024 – 26.01.2025.

Toate condițiile de finanțare se regăsesc în Ghidul solicitantului, disponibil aici.

Pentru informații suplimentare despre eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale, doritorii pot contacta Biroul HelpDesk din cadrul ADR Vest, la telefon 0256-491.923, e-mail helpdesk@adrvest.ro.

 

Print Friendly, PDF & Email