Sărbătoare cu papricaş, zacuscă şi vin, la Buziaş

Festivalul Papricasului Buzias 2013La acest sfârşit de săptămână, la Buziaş, papricașul va clocoti în peste 40 de ceaune. Sâmbătă, în această localitate, se dă startul Festivalului Papricașului și Vinului.

 

Festivalul Papricașului și Vinului, ce se va desfășura, la acest sfârşit de săptămână, în parcul din Buziaş, în zona Cazinoului, a ajuns la cea de a şasea ediţie. Organizatorii anunţă două zile de sărbătoare, de la care nu vor lipsi gustoase și diverse rețete de paricaş, care va clocoti în mai mult de 40 de ceaune. În zonă va fi amplasat şi un stand special în care va fi preparată o zacuscă de 600 kilograme. „Demonstrațiile de artă culinară vă vor surprinde plăcut simțurile, alături de vinurile noastre de Buziaș”, dă asigurări Sorin Munteanu, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş care, alături de Primăria Buziaş, organizează acest eveniment.

Petrecerea va fi acompaniată de muzică populară și de dansuri din Banat. Organizatorii anunţă că, la această edţie a Festivalului Papricaşului şi Vinului au pregatit cel mai consistent program folcloric de până acum, cu peste 500 de dansatori și soliști.

Festivalul se va desfăşura după următorul program :

Sâmbătă 11 octombrie
Ora 15 – Deschiderea oficială
Orele 15.15 – 19 – Spectacol susăţinut de ansamblurile folclorice „Sorocul” CARP Timisoara, „Călușerii”, din Jebel, „Junii Petrileni”, din Petrila, Hunedoara, „Hora Belințului”, „Flori Bănățene”, din Topolovățu Mare, „Brestoviceana” şi „Datini Jdiorene”. Soliștii invitați sunt: Ștefan Isac, Daniela Văcărescu, Mariana Zota, Remus Grosu, Floare Hojda Tomoioaga, Valeria Toader, Ion Alexandrescu, Maria Tudor, Mariana Ghilezan, Dumitru Botoșan.

Duminică 12 octombrie
Orele 9 – 13 – Prepararea culinară
Orele 13 – 13.30 – Degustarea papricașului și desemnarea câștigătorilor concursului.

Orele 11 – 19 – Spectacol susţinut de ansamblurile folclorice „Izvorașul”, din Buziaș, „Bănățeana”, din Timișoara, „Sveti-Nicola”, din Deta, „Bujoreanca”, din Traian Vuia, „Bocșana”, „Datini arădene”, din Arad, “Junii Petrileni”, din Petrila, „Satu meu”, din Ramna, „Hora Timișului”, din Timișoara, „Iedera”, din Otelu Roșu, „Doina Timișului”, din Timișoara, „Pusta Banatului”, din Timișoara, şi „Boldureanca”. Soliștii invitați sunt Adrian Stanca, Liliana Savu Badea, Cornelia Lupulescu, Ramona Torzan Gomboș, Traian Barbu, Luminița Istodor, Mircea Cârțișorean, Adriana Curtu Voaidoș, Carmen Ienci, Sonia Vlaicovici, Dolores Dongea, Ionuț Andrieș, Sebastian Rămneanțu, Adorian Drăgoi, Iasmina Velescu, Cristian Tomoni, Georgiana Marișescu, Otilia Radu, Angelica Stoica, Mihaela Orbulov, Sorin Zamfor și alții.

Print Friendly, PDF & Email