Șapte școli speciale din Timiș, dotate cu echipamente de protecție și prevenție

Foto: CJ Timiş

Elevii, profesorii, personalul didactic auxiliar și cel nedidactic din şapte școli speciale de stat din Timiș beneficiază de dotări ce sporesc gradul de siguranță sanitară, inclusiv împotriva covid-19, anunţă Consiliul Județean, care le finanţează.

 

Este vorba de șase unități de învățământ din Timișoara, Liceele „Iris” și „Gheorghe Atanasiu”, Centrele Şcolare pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”, „Paul Popescu Neveanu” și „Constantin Pufan”, Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”, și de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș.

„Atenția noastră față de școli trece dincolo de asigurarea infrastructurii educaționale. Contextul epidemiologic delicat ne-a determinat să accesăm o finanțare europeană pentru echipamente de siguranță sanitară. Vorbim aici de copii cu nevoi speciale, cu probleme medicale, care au nevoie de condiții aparte de îngrijire. Ne dorim să îi știm în siguranță”, spune administratorul public al județului, Marian Constantin Vasile, coordonator al proiectului.

Cele șapte unități de învățământ beneficiază în urma acestui proiect de echipamente de protecție medicală împotriva agenților biologici – mănuși și măști chirurgicale de unică folosință, antiseptice și dezinfectante, echipamente pentru dezinfecție și produse de curățenie – dozatoare pentru săpun lichid și dezinfectant cu senzor, cât și săpun lichid antibacterian.

Proiectul în valoare de aproape un milion de lei are finanțare europeană, fiind inițiat în timpul pandemiei la solicitarea președintelui Consiliului Județean Timiş, Alin Nica.

 

Print Friendly, PDF & Email