Şapte milioane de euro, alocate de Universitatea de Vest, pentru dezvoltare instituțională

 Universitatea de Vest din Timișoara își propune să investească șapte milioane de euro pentru dezvoltare instituțională, prin accesarea de fonduri europene.

 

Direcțiile vizate de proiectele pe care le va lansa anul acesta, anunţă Universitatea de Vest din Timișoara, sunt stimularea activității de cercetare, prin acordarea de burse doctorale și postdoctorale, şi îmbunătățirea și dezvoltarea derulării stagiilor de practică în vederea creșterii gradului de angajare a absolvenților universității.

Reprezentanţii vor investi sume considerabile și în infrastructura educațională, prin renovarea, amenajarea și modernizarea spațiilor/clădirilor. Un alt deziderat este implicarea în stimularea și dezvoltarea antreprenoriatului la nivel regional.

„În contextul în care bugetul Educației în 2017 este mai mic, iar cheltuielile cu personalul cresc, primele care au de suferit sunt investițiile. Vom reuși să compensăm din aceste neajunsuri prin accesarea de fonduri europene. Nu ne permitem să stagnăm. Singura noastră opțiune este să investim continuu, mai ales că avem destule decalaje de recuperat față de universitățile din vestul Europei. Suntem optimiști în ceea ce privește sumele pe care le putem obține, având în vedere experiența noastră pozitivă cu fondurile europene în ciclul financiar anterior”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Cele șapte milioane de euro, estimate a fi accesate în 2017 pentru dezvoltare instituțională, nu includ fondurile care vor fi atrase pe segmentul cercetării, mai spun oficialii UVT. În plus, facultățile vor implementa la rândul lor diverse proiecte europene, în funcție de necesitățile educaționale.

Print Friendly, PDF & Email