Șapte din cei zece bebeluși de la „Odobescu”, retestați și confirmați negativ

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că retestările primilor şapte dintre cei zece nou-născuţi de la Maternitatea „Odobescu”, din Timişoara, declaraţi, în urmă cu câteva zile, pozitiv cu Covid-19, indică faptul că aceştia sunt negativi.

 

Zece nou-născuţi din Secţiile de neonatologie a Maternității „Odobescu”, din Timişoara, au fost confirmaţi pozitivi în 6 aprilie. După repetarea testelor, șase dintre aceştia au fost confirmați negative. Toți sunt din Timiș: cinci, aflaţi deja la domiciliu, şi un nou-născut, care din cauza prematurităţii a necesitat menţinerea internării la Secţia de Neonatologie a spitalului, anunță DSP Timiș.

Pentru ceilalţi 4 nou-născuţi au fost contactate Direcţiile de Sănătate Publică pe raza cărora au fost externaţi nou-născuţii depistaţi pozitiv, în vederea monitorizării şi retestării acestora. Ieri seară, pentru încă unul dintre bebeluși testul a ieșit negativ. Pentru ceilalţi, probele sunt în lucru, mai anunță DSP Timiș.

În cazul „Odobescu” există și un dosar penal in rem deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Print Friendly, PDF & Email