Şapte compozitori, inclusiv timişoreni, invită publicul la întâlniri cu muzica nouă

Şapte compozitori, printre care doi din Timişoara, lansează, sub numele Musicoolt, un proiect educațional de conștientizare a frumuseții muzicii contemporane. Aceştia propun publicului întâlniri în cadrul cărora vor promova ceea ce numesc muzici importante din ultimul secol, muzici vii, fascinante, apropiate de vremurile în care trăim, de omul modern.

 

Şapte compozitori din cele patru centre universitare – Diana Rotaru și DanDe Popescu, din București, Șerban Marcu și Cristian Bence-Muk, din Cluj-Napoca, Ciprian Ion, din Iași, Gabriel Almași și Gabriel Mălăncioiu, din Timișoara – anunţă că, din 8 aprilie, vor porni „cu avânt” în promovarea dezinhibată a unor muzici importante din ultimul secol, muzici vii, fascinante, apropiate de vremurile în care trăim, de omul modern.

Gabriel Almaşi. Sursă foto: Facebook Gabriel Almaşi

Aceştia anunţă că propun publicului teme precum Mersul trenurilor în muzică, Mierla staccato, Cum prepari un pian: rețete pentru o ureche gurmandă, Corul cum nu l-aţi mai auzit, Curiosul caz al minimalismului muzical: ce auzim și ce ascultăm, Intertextualitatea – povestea din spatele muzicii secolelor XX și XXI și Muzica religioasă în creația compozitorilor contemporani.

Gabriel Mălăncioiu. Sursă foto: Facebook Gabriel Mălăncioiu

Publicul interesat de această muzică este invitat din două în două săptămâni, joia seara, de la ora 19, pe platforma Zoom. Link-urile întâlnirilor vor fi postate pe pagina de Facebook  MUSICOOLT (facebook.com/MUSICOOLT) pentru linkurile întâlnirilor.

Compozitorul Gabriel Almași, lector la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timişoara, a primit, recent, din partea Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România premiul pentru muzică simfonică, pe anul 2020. Acesta a compus o melodie cu numele Timişoarei.

 

Citiţi şi: Premiul pe 2020 pentru muzică simfonică, al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, ajunge la Timişoara

 

 

Print Friendly, PDF & Email