Șapte cetățeni din Afganistan și Pakistan, prinşi încercând să treacă ilegal granița, pe la Cenad

Șapte cetățeni din Afganistan și Pakistan, solicitanți de azil în România, au fost depistați de polițiștii de frontieră timișoreni în timp ce încercau să treacă ilegal granița în Ungaria, pe la Cenad.

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Sânnicolau Mare au depistat pe raza localității Cenad șapte cetățeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Ungaria, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Pentru că nu își justificau prezența în zonă, cei şapte au fost duşi la sediul Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, pentru cercetări. S-a stabilit că sunt cetățeni din Afganistan și Pakistan, cinci adulți cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, și doi adolescenţi, de 16 și, respectiv 17 ani, toți fiind solicitanți de azil.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, din primele declarații a rezultat că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, intenționând să ajungă în țări din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în această cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Print Friendly, PDF & Email