Săptămâna sănătăţii prostatei, la Timişoara

Control prostataO nouă campanie de conştientizare a populaţiei şi de depistare precoce a cancerului de prostată este pe punctul de a începe, la Timişoara.

 

Campania va fi lansată în cadrul proiectului „Săptămâna sănătăţii prostatei”, care va avea loc în perioada 23 – 27 februarie, proiect în care aria de interes este extinsă şi asupra altor afecţiuni ale prostatei. Motivaţia care a stat la baza acestui eveniment, spun organizatorii – Asociaţia Non-Profit de Urologie “Prof. dr. Petru Drăgan” şi medicii din cadrul Clinicii de Urologie de la Spitalului Judeţean din Timişoara – a fost generată de interesul manifestat cu ocazia primei campanii  de acest gen, organizată anul trecut, în perioada 8 -12 septembrie, în cadrul “Săptămânii Urologiei”.

Campania“ Săptămâna sănătăţii prostatei”, mai spun organizatorii, este o acţiune voluntară a medicilor din cadrul Clinicii de Urologie de la Spitalul Judeţean, care vor lucra în afara orelor de program, folosind materiale sanitare cumpărate din banii primiţi ca donaţie de la mai multe firme, prin Asociaţia Non-Profit de Urologie “Prof. dr. Petru Drăgan”. Scopul principal este informarea populaţiei asupra celor mai frecvente afecţiuni ale prostatei – hiperplazia benignă şi cancerul de prostată –şi încurajarea unui comportament proactiv.

Acţiunea se adresează bărbaţilor cu vârsta peste 50 de ani, cu simptome de tract urinar, nediagnosticaţi anterior, sau asimptomatici, dar preocupaţi de sănătatea propriei prostate.

În perioada 9 – 25 februarie se vor efectua analizele de PSA (specific pentru diagnosticarea precoce a cancerului de prostată ). Recoltarea se va face la punctele de lucru ale laboratoarelor Synevo. Costul analizei va fi acoperit de organizatori, pe baza unor vouchere disponibile la medicii de familie şi în cabinetele de urologie din policlinici. Consultaţia se va efectua în cabinetul de urologie al Policlinicii Spitalului Judeţean, în perioada 23 – 27 februarie, după o programare telefonică, la numărul de telefon înscris pe voucher. Consultaţiile vor fi gratuite, iar biletul de trimitere de la medicul de familie este opţional.

Print Friendly, PDF & Email