Săptămâna Bufnițelor, la un an de la deschiderea oficială a librăriei

Librăria timișoreană La Două Bufnițe împlinește un an de la deschiderea oficială. Cu ocazia aniversării, Bufnițele anunță că își așteaptă publicul cu cafele, cărți și evenimente alese, dar și cu librăria deschisă pe tot parcusul zilei de 2 decembrie.

 

În „Noaptea Bufnițelor”, din 2 decembrie, librăria va fi deschisă non stop, până a doua zi la ora 20. De la ora 21 la 1 noaptea, scriitori timișoreni vor citi din textile lor și se vor întâlni cu cititorii, iar toți cei care vor veni după ora 21 la librărie vor primi o cafea din partea casei. Viorel Marineasa, Daniel Vighi, Daniela Rațiu, Șerban Foarță, Ildiko-Gabo, Foarță, Tudor Crețu, Bogdan Munteanu, Nicolae Strâmbeanu, Eugen Bunaru, Adrian Bodanru, Borco Ilin și Robert Șerban sunt doar câțiva dintre autorii care vor veni să citească în noaptea de 2 decembrie 2017, anunță reprezentantele librăriei, Oana Doboși-Potcoavă și Raluca Selejan.

Cititorii care vor cumpăra cărți la Noaptea Bufnițelor vor intra automat la tombola organizată cu ocazia aniversării librăriei și pot câștiga:

  • unul dintre cele zece bilete la spectacolul Demnitate, cu Marius Manole și Șerban Pavlu, în regia autorului Ignasi Vidal, ce va avea loc în 8 decembrie la Sala Operei Naționale din Timișoara;
  • una dintre cele două invitații duble la spectacolul Anna Karenina, adaptare de Helen Edmundson, după romanul lui Lev Tolstoi, ce va avea loc duminică, 3 decembrie, de la ora 18, în Sala Mare a Teatrului Național Timișoara;
  • una dintre cele două invitații duble la spectacolul Gaițele, de Alexandru Kiriţescu, ce va avea loc în 5 decembrie, de la ora 18, în Sala Mare a Teatrului Național Timișoara;
  • una dintre cele zece cărți cu autograf de la poetul Șerban Foarță, care va cânta și la pian în seara de 2 decembrie.

Aniversarea de anul acesta își propune să continue formatul de anul trecut, adică o săptămână dedicată cititorilor, Săptămâna Bufnițelor, care se va derula după următorul program:

Sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 21: Noaptea Bufnițelor, cu scriitori timișoreni, cafea din partea casei și tombola.

Duminică, 3 decembrie, ora 12: Duminica poveștilor. Citesc povești cele două Bufnițe.

Luni, 4 decembrie, ora 18: scriitorul maghiar Attila Bartis vine la

Timișoara.

Marți, 5 decembrie, ora 18: TeenLabs, la Bufnițe.

Miercuri, 6 decembrie, ora 18: Copiii recomandă… sau Moș Nicolae la

Bufnițe.

Joi, 7 decembrie, ora 18: Lansare de carte Radu Pavel Gheo.

Vineri, 8 decembrie, ora 18: Lansare de carte Adrian Bodnaru.

Într-un an de activitate, librăria La Două Bufnițe a organizat și găzduit aproape 250 de evenimente, a adus scriitori din țară și străinătate pentru a-și cunoaște cititorii din Timișoara, a oferit seri de muzică clasică și întâlniri cu artizani locali, a găduit piese de teatru, a câștigat premiul Librarul Anului 2017 la Festivalul Internațional de Poezie și Muzică de Cameră ”Poezia e la Bistrița” și a devenit membru asociat în Federația Europeană și Internațională a Librarilor.

„Le suntem recunoscătoare tuturor celor care au crezut în noi încă de pe atunci când toate acestea păreau a fi un vis. În primul rând, vrem să le mulțumim familiilor noastre fiindcă ne-au susținut, prietenilor care ne-au ajutat, editurilor și colaboratorilor care au avut încredere în noi, scriitorilor, artiștilor și muzicienilor care ne-au adus seri cu evenimente alese în librărie, partenerilor care ne-au ajutat în promovarea și organizarea evenimentelor, profesorilor care vin cu elevii și preșcolarii și îi învață să iubească cărțile. Anul acesta ne-a adus prieteni noi, premii și a dus numele orașului și librăriei în țara și în străinătate. Ne dorim ca și în anul care vine să fiți alături de noi și să ne ajutați să creștem comunitatea cititorilor”, spun Oana Doboși/Potcoavă și Raluca Selejan.

Print Friendly, PDF & Email