„Săptămâna altfel” la UVT: tururi ghidate în laboratoare și în spațiile de experimente

Foto: UVT

Elevi și cadre didactice de la mai multe şcoli şi licee din Timişoara, dar şi din Arad au inclus Universitatea de Vest din Timişoara pe agenda activităţilor dedicate programului „Școala altfel”.

 

În cadrul programului oferit de Universitatea de Vest din Timişoara, elevi din clasa a treia, din cadrul Școlii Generale nr. 16 din Timișoara au vizitat Planetariul Facultății de Fizică și s-au bucurat de un tur ghidat al mai multor spații de studii aplicative din sfera disciplinelor fizicii.

Facultatea de Matematică și Informatică a invitat elevi de la Colegiul Național Bănățean din Timișoara, reprezentând mai multe clase a X-a și a XI-a, dar și elevi din clasa a XI-a și a XII-a de la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara. Alături de aceștia, au vizitat UVT și elevi de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad. Au avut loc prezentări și exerciții aplicative cu echipamente de robotică, dar și cu binecunoscutul robot Pepper, apoi a fost vizitată instrastructura centrului de calcul din cadrul facultății.

De asemenea, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, UVT a organizat o întâlnire cu elevi din clasa a XI-a de la Colegiul Național Bănățean Timișoara, în care aceștia s-au familiarizat cu viața de student, precum și cu programele de studii pe care le pot alege. Nu în ultimul rând, a fost prezentată și platforma de testare psiho-vocațională YTM.ro, platformă pe care elevii o pot utiliza în mod gratuit pentru a identifica programul de studii care li se potrivește cel mai bine.

„Evenimentele organizate periodic de către studenții și cadrele universitare din facultățile Universității de Vest din Timișoara, dar și prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din UVT, fac parte din seria de programe pe care le considerăm utile pentru a crea o cultură a consilierii în carieră, cu scopul de a-i sprijini pe elevi, viitori studenți, în conturarea unui parcurs educațional și profesional de succes. Îi așteptăm la UVT pe toți elevii curioși, și în zilele următoare, în cadrul programului «Școala altfel», pentru a se conecta cu oportunitățile viitorului”, transmite rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

 

Print Friendly, PDF & Email