Sandra Bullock şi Justin Timberlake, marii câştigători la gala People’s Choice Awards 2014

Sandra BullockActriţa Sandra Bullock şi cântăreţul Justin Timberlake au fost marii câştigători la gala People’s Choice Awards 2014, recompense cunoscute şi sub denumirea de premiile publicului american, întrucât sunt acordate pe baza voturilor exprimate de fani.

 

People’s Choice Awards, premii acordate în cinematografie, televiziune şi muzică, sunt decernate în urma voturilor exprimate de marele public pe internet, spre deosebire de celelalte trofee importante din industria de di­vertisment americană, precum Os­ca­ruri, Globuri de Aur, Emmy, Grammy, care sunt decernate de profesionişti. Fanii au putut să îşi voteze favoriţii pe internet, la 58 de categorii, începând din data de 5 decembrie.

Astfel, Sandra Bullock, nomina­li­­zată la cinci trofee, a primit premii la categoriile „actriţa preferată”, „actriţa de comedie preferată” şi „actriţa de dramă preferată”.

De asemenea, pelicula în care a jucat anul acesta, Gravity 3D: Misiune în spaţiu, a fost desemnată drama pre­ferată a publicului, în timp ce colabo­rarea ei cu George Clooney din acest lungmetraj a fost recompensată cu premiul pentru cel mai bun cuplu pe marele ecran.

De cealaltă parte, Justin Timber­lake a primit premiile categoriilor „cântăreţul preferat”, „cântăreţul de R&B preferat” şi „albumul preferat” (20/20 Experience).

Robert Downey Jr. a fost un alt mare câştigător al galei, plecând acasă cu premiul pentru starul preferat într-un film de acţiune, în timp ce lungmetra­jul în care a jucat Omul de oţel 3/ Iron Man 3 a fost recompensat cu premiile categoriilor „filmul preferat” şi „filmul de acţiune preferat”.

Johnny Depp a fost desemnat acto­rul preferat al publicului american, Adam Sandler a primit premiul pen­tru actorul de comedie preferat, iar Leonar­do DiCaprio a primit trofeul pentru actorul preferat într-un film dramatic.

Publicul american şi-a ales şi comedia preferată, The Heat, precum şi filmul dedicat îmtregii familii prefe­rat, Sunt un mic ticălos 2/ Despicable Me 2, cel mai bun horror – Carrie –, cel mai bun thriller – Now You See Me: Jaful perfect/ Now You See Me.

În domeniul muzicii, Demi Lova­to a fost desemnată cântăreaţa prefe­rată a publicului american, Ariana Grande a primit trofeul pentru cel mai bun artist debutant, Britney Spears a primit titlul de artista pop preferată, Taylor Swift a devenit artista country preferată, duoul Macklemore & Ryan Lewis a primit premiul pentru cel mai bun artist hip-hop, iar One Direction a fost desemnată trupa preferată.

Katy Perry, nominalizată la cinci categorii, a primit două premii, pentru cântecul preferat (Roar) şi videoclipul preferat (Roar).

Serialul de televiziune Glee, un musical de mare succes în rândul adolescenţilor nord-americani, care fusese nominalizat la opt categorii de premii, a primit doar două trofee, pen­tru cel mai bun actor de comedie (Chris Colfer) şi cel mai bun duo de prieteni pe micul ecran – Lea Michele şi Naya Rivera.

La categoria „serialul dramatic preferat difuzat de o reţea de televi­ziune” a fost recompensată producţia The Good Wife, în timp ce The Big Bang Theory a primit premiul catego­riei echivalente destinate comediilor.

De asemenea, la categoria „serialul dramatic preferat difuzat de un post TV prin cablu” a fost desemnat câştigător The Walking Dead, iar la categoria „serialul de comedie preferat difuzat de un post TV prin cablu” a câştigat Psych.

Cea de-a 40-a gală People’s Choice Awards a avut loc miercuri seară, la Nokia Theatre din Los Angeles. Gala a fost difuzată de postul CBS şi a fost prezentată de Beth Behrs şi Kat Den­nings, starurile serialului de comedie 2 Broke Girls.

Print Friendly, PDF & Email