Sancțiuni pentru problemele apărute pe DJ681 Nădrag – Hăuzești

Consiliul Județean Timiș anunţă că a aplicat sancțiuni pentru modul deficitar în care a acționat firma care a câștigat licitația pentru prevenirea și combaterea înzăpezirii pe drumul județean 681 – sectorul Nădrag-Hăuzești.

 

În urma sesizărilor primite, responsabili de la Direcția de Drumuri și Transport din cadrul Consiliului Județean Timiș au efectuat o verificare pe teren în vederea evaluării situației.

A fost o situație inacceptabilă și nu voi tolera așa ceva pe nici unul dintre drumurile județene din Timiș. De fiecare dată voi fi vigilent și voi cere ca responsabilii să fie trași la răspundere. Consiliul Județean Timiș aplică toate clauzele contractuale care apără interesele cetățenilor și nu ne abatem de la această regulă. În informările zilnice transmise către noi nu a fost semnalată zona Nădrag ca fiind periculoasă. Prestatorul nu a acționat conform obligațiilor contractuale, nu și-a coordonat activitatea și nu a intervenit corespunzător nici preventiv și nici pentru degajarea gheții de pe carosabil”, declară Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

Potrivit CJ Timiş, în perioada 6 – 8 februarie, prestatorul nu și-a îndeplinit corespunzător obligațiile prevăzute în caietul de sarcini, parte a contractului de servicii, respectiv nu a prestat serviciile de intervenţie pentru prevenirea și combaterea poleiului și a formării unui strat de gheață pe toate pe tot traseul drumului DJ 681 şi nu a respectat intervalele de timp corespunzătoare fiecărui tip de intervenţie.

Conform clauzelor contractuale, pentru modul deficitar în care a fost coordonată și desfășurată activitatea de prevenire şi combatere a înzăpezirii drumurilor judeţene de către prestator, acesta va plăti ca penalități suma de 9.926,24 lei, la care se adaugă o amendă de 2.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email