Salon Internațional de Invenții şi Inovații, la Timişoara

Salon de Inventii Foto radio TimisoaraLa Timişoara va avea loc, începând de mâine, Salonul Internațional de Invenții şi Inovații.

 

Salonul Internațional de Invenții şi Inovații le oferă vizitatorilor ocazia de a vedea peste 150 de invenții înscrise în competiție, din diverse domenii: electronică, mecanică, informatică, Instalații, construcții, medicină, securitate – salvare, agricultură, protecția mediului, anunţă, într-un comunicat, organizatorul evenimentului, Societatea Inventatorilor din Banat.

Pe perioada celor trei zile, membrii juriului vor analiza invențiile prezentate, jurizarea făcându-se având în vedere noutatea invenţiei, aplicațiile acesteia, avantajele, prețul şi, nu în ultimul rând, impactul social, economic sau asupra mediului. Premierea câştigătorilor va avea loc sâmbătă, 13 iunie, de la ora 19.

Organizatorii mai anunţă că, atât la deschidere, cât și la festivitatea de încheiere a Salonului, vor avea loc prezentări de modă, sub îndrumarea profesoarelor Eugenia Elena Riemshnaider si Andreea Palade Flondor, de la Facultatea de Arte şi Design Timişoara, şi un moment artistic de dans sportiv.

Societatea Inventatorilor din Banat anunţă că, prin intermediul acestui eveniment, dorește să promoveze proiecte de inovare și inventică utile revitalizării economiei românești și să ajute la înființarea de noi locuri de muncă. Printre obiective se numără și găsirea și promovarea tinerilor talentați cu idei inovative și de inventică, înființarea unor centre de creație în care tinerii să-și dezvolte abilitatea de realizare a unor proiecte inovative și de inventică, atragerea fondurilor europene și crearea și dezvoltarea unor legături  funcționale între inventatorii și investitorii din țara și din afara granițelor.

SIB, se mai arată în acelaşi comunicat, speră să sensibilizeze astfel oameni din politică și administrație, pentru a da mai multă importanță gândirii creatoare românești, care trebuie să fie motorul unei economii moderne. Aceștia vor să facă posibilă recunoașterea pe plan internațional a unor mărci și invenții românești și își doresc să creeze un sistem inventator-mass media–investitor pentru promovarea invențiilor și prezentarea rezultatelor”, declară preşedintele SIB, Remi Rădulescu.

Salonul Internațional de Invenții şi Inovații va fi deschis în perioada 11 – 13 iunie, între orele 9 – 18, la Casa Tineretului, de pe strada Arieș nr.19.

Print Friendly, PDF & Email