Salon internațional de caricatură de presă şi arte vizuale satirice, în Iulius Town (P)

În luna octombrie, Timişoara este şi Capitala mondială a caricaturii de presă și a artei vizuale satirice. Cele mai însemnate opere de artă vizuală satirică din lume, realizate din ultimul deceniu, semnate de artiști vizuali caricaturiști de pe cele şase continente, vor putea fi admirate în cadrul unui salon internaţional tematic, care va avea loc în Iulius Town.

 

În perioada 13 – 30 octombrie, peste 900 de artiști din 84 de țări își expun lucrările la ediţia a XI-a a Salonului internațional de caricatură de presă și arte vizuale satirice, din Atriumul Iulius Town.

În cadrul conferinței-vernisaj, care va avea loc vineri, 13 octombrie, la 16, caricaturiști naționali şi internaționali vor realiza caricaturi gratis pentru participanți. Totodată, în cadrul Atelierelor creative ale Academiei Popa’S se vor face demonstrații live, unde copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, vor învăța să deseneze caricaturi-portret în două minute, cu Maestrul Popa’S. The Caricature Show va continua pe parcursul weekend-ului.

De asemenea, Caricatura belgiană Eurocartonale va fi invitata de onoare, iar la conferința vernisaj, președintele Salonului Internațional, Antonio Calderon de Jesus, renumit critic internațional de artă, membru al AICA (Spania), va face retrospectiva celor mai semnificative opere expuse, alături de speakeri și invitați în sistem de conferință Zoom, transmise live pe pagina de Facebook Stefan Popa Popa’S.

La eveniment vor participa speakeri internaționali precum Giorgio Cegna, rector al Uniglobus – PUSA University-Belle Arti, Assisi (Italia), Thomas Gallego Izquierdo, directorul Departamentului Arte Vizuale Satirice al Universității Alcala de Henares (Spania), Sully Frenandez, președintele Asociației de Presă Ibero-Americană, Vladimir Kazanevsky, renumit caricaturist din Kiev (Ucraina), Rudy Gheysens, preşedintele Asociației Caricaturiștilor Eurocartonale din Belgia, Ilya Katz, caricaturist din Tel Aviv (Israel), Tudor Banuş (Franța) şi alți invitați.

Evenimentul este organizat de Iulius Town în parteneriat cu Fundația Popa’S.

Print Friendly, PDF & Email