Salariile de la ACS Poli, ţinute la secret de Consiliul Judeţean Timiş

Deşi Consiliul Judeţean are dublă calitate de acţionar şi finanţator la echipa de fotbal ACS Poli, salariile care se dau în cadrul acestui club nu le-au fost dezvăluite consilierilor judeţeni. O solicitare de declasificare făcută în plenul C.J. Timiş a fost respinsă de conducerea Consiliului, pe motiv că statele de plată sunt confidenţiale.

„Nu este normal ca din banii publici să se plătească salarii de mii de euro”

Meci PoliAvând în vedere sumele de ordi­nul milioanelor de lei, din bani publici, cu care Consiliul Judeţean Timiş parti­cipă în calitate de asociat la finanţarea clubului ACS Poli, probabil că ar fi fost de aşteptat ca toate cheltuielile făcute din banii alocaţi să fie justificate deta­liat şi transparent.  La ultima şedinţă de plen au apărut însă controverse pe această teamă, consilierul judeţean P.S.D. Adrian Pau solicitând statele de plată şi primele pe care le încasează conducerea clubului. „Avem în faţă previziunile bugetului pentru perioada 2013 – 2014 pentru ACS Poli Timişoara. Cu tot respectul pentru acest club şi cu susţinerea pe care am acordat-o, pot spune că astfel de situaţii am avut şi în vechiul mandat şi din acest motiv aş dori ca informările solicitate să fie puţin mai complexe”.

Solicitarea s-a lovit însă de refuzul conducerii C.J. Timiş, preşedintele Titu Bojin declarând : „Nu cred că este de datoria consilierilor judeţeni să verifice statele de plată. Nu  ascundem nimic, dar cred că e suficient să discu­tăm despre plata salariilor. Statul de plată  implică confidenţialitate. Putem discuta de sumele pe care le plătim pe orice capitol şi  subcapitol, dar nu pen­tru plata salariilor.”

În replică Adrian Pau a precizat: „Înţelegem că dacă dăm 2000 – 3000 de euro salariu la conducerea clubului nu ar fi niciun fel de problemă, chiar dacă discutăm de bani publici. Am greşit, vă rog să mă scuzaţi. Cu toate astea, consider că trebuie să analizăm acest fapt pentru că nu este normal ca din ba­nii publici să se plătească salarii de mii de euro. Am spus acest lucru în cunoştinţă de cauză.”

„Nu este normal ca un milion de euro să fie justificaţi cu o foaie A4”

adrian pauAdrian Pau se declară profund nemulţumit de modalitatea în care în momentul de faţă sunt justificaţi „banii pentru fotbal” alocaţi de către C.J. Timiş. „Există diferenţe semnificative în ceea ce priveşte modul de justificare a acestor bani la C.J. Timiş şi la Consi­liul Local. Nu cred că este normal să venim cu o foaie A4 cu care să justifi­căm ce s-a întâmplat cu un milion de euro. Până la urmă, este vorba despre bani publici, şi vedem ce rezultate s-au obţinut până acum. Cred că, atâta vreme cât C.J. Timiş este asociat şi finan­ţator la ACS Poli, confiden­ţia­litatea nu-şi găseşte rostul. Cred că trebuie să analizăm detaliat aceste cheltuieli şi să le oprim, în varianta în care constatăm că o iau razna”, mai spune Adrian Pau.

După ce anul trecut, prin hotărâre de Consiliu Judeţean, s-a aprobat o cotizaţie pentru anul 2013 de 2,9 mi­lioane de lei, dintre care 2,4 milioane de lei în contul ACS Poli Timişoara şi 500.000 de lei în contul Direcţiei de Prestări Servicii Timiş, pentru realiza­rea serviciilor de administrare şi asi­gurare a utilităţilor la Stadionul ,,Dan Păltinişanu” Timişoara şi terenurile anexă pentru antrenament, în septem­brie, „având în vedere promovarea în primul eşalon valoric respectiv Divizia A, dar şi pentru asigurarea fondurilor necesare, cheltuielilor curente şi achiziţiile pentru funcţionarea asocia­ţiei”, s-a propus şi aprobat suplimen­tarea sumei cu 560.000 de lei pentru ACS Poli Timişoara. Astfel, acum, noul cuantum al cotizaţiei pentru acest an a devenit 3,5 milioane de lei, dintre care trei milioane în contul ACS Poli Timi­şoara.

Şi anul trecut, sumele date echipei de administraţia judeţeană au fost suplimentate. Dacă iniţial C.J. Timiş a decis alocarea unei cotizaţii în valoare de un milion de lei, în noiembrie 2012, cuantumul acesteia a fost majorat la 1,3 milioane de lei. Se menţiona că aceşti bani sunt necesari pentru asigu­ra­rea fondurilor necesare, cheltuielilor curente şi achiziţiilor pentru funcţio­narea asociaţiei.

Print Friendly, PDF & Email