Salarii restante de la sfârșitul anului trecut, în transportul public din Timișoara

Foto: RATT

Directorul Societăţii de Transport Public din Timișoara, Nicolae Bitea, face un apel public îndreptat spre Societatea Metropolitană de Transport, condusă de Ioan Goia, fost director al RATT, să achite contravaloarea serviciilor prestate de fosta RATT.

 

Noi, în acest moment, ne aflăm cu restanțe la angajați din punct de vedere salarial. Acest lucru se întâmplă de la avansul din noiembrie din anul 2020. Suntem în urmă cu plățile către combustibil și energie, furnizori de bază ai Societății de Transport Public Timișoara, nu mai discut de partea de furnnizori de piese de schimb pentru mijloacele de transport în comun și nu mai discut despre alți furnizori care, de asemenea, sunt extrem de importanți pentru funcționarea zilnică a instituției noastre. Din punct de vedere financiar, în acest moment avem o datorie comercială de nouă milioane de lei, care a crescut în ultimele două luni și jumătate”, declară, potrivit Radio Timişoara, directorul STPT, Nicolae Bitea.

Neînțelegerile dintre cele două societăți a izbucnit la începutul anului, când, potrivit unei decizii a Societăţii Metropolitane de Transport Timişoara, beneficiarii de reduceri și gratuități au fost puși să se deplaseze lunar la chioșcurile STPT ca să își valideze cardurile de călătorie.

Print Friendly, PDF & Email