Sala Polivalentă din Timişoara, un proiect pus pe aşteptare

Construcţia sălii polivalente, de 16.000 de locuri, este pusă pe aşteptare deocamdată, până când Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean reuşesc să se înţeleagă asupra amplasării acesteia.

 

Un consens ce pare deocamdată imposibil

După ce Compania Naţională de Investiţii a cerut demararea procedurilor pentru viitoarea sală polivalentă de 16.000 de locuri a Timişoarei, lucrurile s-au blocat la nivel administrativ, din cauza neînţelegerilor dintre Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Timişoara.

Problema este mai veche: Primăria Timişoara susţine un amplasament în zona Stadionului „Dan Păltinişanu”, în timp ce CJ Timiş a propus un teren în Giroc, pe suprafeţele primite de administraţia judeţeană de la Ministerul Apărării.

Din cauza acestor neînţelegeri, au picat la vot în plenul CJ Timiş două proiecte ce vizau demolarea construcţiilor de pe amplasamentul pe care administraţia judeţeană vrea să-l predea Companiei Naţionale de Investiţii, pentru realizarea sălii.

„Proiectele au fost respinse, ceea ce este o prostie, din punctul meu de vedere, pentru că indiferent ce se face pe acele terenuri, construcţiile dezafectate de pe ele trebuie demolate”, susţine consilierul judeţean PSD Adrian Negoiţă, preşedintele Comisiei pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport.

De partea cealaltă, consilierii PNL declară că au încercat fără succes să convingă CJ Timiş că, pentru o asemenea investiţie, este nevoie de un parteneriat cu Primăria Timişoara. „Noi am solicitat şi înainte de şedinţa de plen să se retragă acele proiecte de pe ordinea de zi, pentru că era normal să existe discuţii cu Primăria Timişoara pentru realizarea acestui obiectiv. Este nevoie de un parteneriat pentru această investiţie, şi, din păcate, nu am reuşit să ajungem la un acord cu conducerea Consiliului Judeţean”, spune liderul consilierilor judeţeni PNL, Nicolae Bitea.

 

Argumente pro şi contra

Conducerea CJ Timiş susţine că voia doar să cureţe terenul, „să fie viabil, s-ar putea ca CNI să ia decizia de a nu se face sala polivalentă pe teren, dar trebuie ca aceste terenuri să fie viabile”, conform declaraţiilor preşedintelui CJ Timiş, Călin Dobra.

Pe de altă parte, reprezentanţii PNL susţin varianta construirii în Timişoara, în zona Stadionului „Dan Păltinişanu” a sălii polivalente, şi aduc şi argumente în acest sens: locaţia a fost propusă de o firmă recunoscută la nivel european şi toate oraşele mari ale României au astfel de săli pe raza lor, nu în afară. Pentru că există căi de acces, reţele de transport, utilităţi gata asigurate, iar în cartierele învecinate locuiesc aproximativ 100.000 de locuitori, lucru care nu se poate spune în cazul locaţiei de la Giroc.

Print Friendly, PDF & Email