Sala Polivalentă de 16.000 de locuri va fi construită la Timişoara, nu la Giroc

Compania Naţională de Investiţii a aprobat construcţia Sălii Polivalente Timişoara în zona Aleii Ripensia, lângă Stadionul „Dan Păltinişanu”.

 

„Sala Polivalentă de 16.000 de locuri se va construi la Timişoara, pe ultima locaţie propusă de mine, imediat lângă Stadionul «Dan Păltinişanu»”, a anunţat, în această dimineaţă, pe contul său de pe o reţea de socializare, primarul Nicolae Robu.

Compania Naţională de Investiţii i-a transmis primarului Nicolae Robu că a aprobat construcţia Sălii Polivalente Timişoara în zona Aleii Ripensia. În acest sens a fost emis deja Ordinul Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Primăria Timișoara mulțumește decidenților pentru prevalența raţiunii în decizia luată și își reiterează întreaga disponibilitate la cooperare administrativă pentru realizarea cât mai repede și în cele mai bune condiții a obiectivului”, mai declară edilul Timişoarei.

Acesta mai spune că postura Timișoarei de viitoare capitală a culturii europene în 2021, „în numele României, trebuie onorată de noi toți compatrioții ce avem răspunderi asumate, astfel încât Timișoara să se poată prezenta în această postură la superlativ.”

Într-o dezbatere publică organizată în luna martie, la care a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, care dorea Sala Polivalentă la Giroc, primarul Nicolae Robu pleda pentru construirea acestei săli polivalente la Timişoara, argumentând că şi sala polivalentă, şi stadionul trebuie să fie în oraş, într-o zonă care să îndeplinească anumite caracteristici, de exemplu, să permită construirea în vecinătatea sa a unei parcări de câteva mii de locuri, să dispună de reţele de alimentare cu apă, canalizare, electricitate, iluminat, gaz, fibră optică, să fie conectată la oraş prin căi de acces cu minimum două benzi auto pe sens, să aibă în vecinătate linii de transport în comun, legături cu zonele populate ale oraşului şi să aibă în vecinătate cartiere masiv populate. Edilul şi-a motiva afirmaţia prin faptul că aceste cinci caracteristici reduc costurile de construcţie cu multe milioane de euro.

Primarul Nicolae Robu mai spunea că, în lipsa receptivităţii administraţiei judeţene la invitaţia de parteneriat, Municipalitatea „este ferm hotărâtă să construiască singură sala polivalentă pe bani proprii, bani deja prevăzuţi în bugetul pe 2018 pentru studiul de fezabilitate”.

Print Friendly, PDF & Email