Sala polivalentă de 16.000 de locuri, construită la Timișoara

Sala polivalentă de 16.000 de locuri va fi realizată de Compania Națională de Investiții în Timișoara, pe terenul pus la dispoziție de Primăria. O altă variantă de locaţie ar fi fost la Giroc, pe terenul propus de Consiliul Județean.

 

Ministrul demis al Dezvoltării, Daniel Suciu, a declarat azi, la Timişoara, că în zona Stadionului „Dan Păltinişanu” va fi realizat un complex sportiv nou care include atât Sala Polivalentă, cât și noul stadion, anunţă Radio Timişoara.

Daniel Suciu a mai declarat că o decizie în privința amplasamentului sălii s-a putut lua numai după data de 28 august, când Consiliul Județean Timiș și Primăria Timișoara au trimis ultimele documente necesare luării deciziei.

Anunțul a fost salutat de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care s-a declarat deschis pentru orice colaborare pentru realizarea stadionului și a sălii polivalente. „Evident că sunt extrem de bucuros că s-a decis că Sala Polivalenta de 16.000 de locuri să fie construită la Timişoara. S-a întâmplat firescul, a prevalat raţiunea şi eu nu pot fi decât fericit, fericit pentru Timişoara, pe care eu chiar o iubesc cu toată fiinţa.”, a scris primaul Timişoarei pe pagina sa de Facebook.

Adăugând că astfel de obiective de maxim impact, cum este o mare sală polivalentă şi un mare stadion, trebuie rupte de jocurile politice şi susţinute de toţi cei implicaţi la un moment în actul administrativ naţional şi local deopotrivă, indiferent că se află la putere sau în opoziţie: „Interesul public trebuie să fie mai important decât orice pentru toţi actanţii prinşi în joc. Cred că ideal ar fi ca cele două instituţii de cea mai mare importanţă din plan local – Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş – să fie parteneri în administrarea obiectivelor de această factura –marea sală polivalenta şi marele stadion, care şi el va trebui construit –, indiferent de culoarea politică dominantă a lor de moment, culoare schimbătoare, oricum, în timp, cum se întâmplă în democraţie.”

 

Print Friendly, PDF & Email