Sala Polivalentă a Politehnicii, dată în funcţiune până în toamnă

Promite primarul Timişoarei

Nicolae Robu si Vasile Leordean santier Sala Polivalenta TimisoaraDupă o perioadă de timp în care lucrările au fost sistate, din varii motive – fie din cauza nealocării de fonduri de la Guvern, fie de intrarea în insolvență a antreprenorului – lucrările la Sala Polivalentă a Universităii Politehnica se anunţă a fi intrat în linie dreaptă. Un proiect la care Primăria contribuie cu aproape zece milioane de lei, pentru a deveni ulterior co-proprietară.

Edilul Timişoarei, Nicolae Robu, a descins joi pe șantierul Sălii Polivalente a Politehnicii, pentru a verifica stadiul lucrărilor. Primarul a dat asigurări că există șanse ca lucrările să fie finalizate respectând graficul asumat inițial, adică până la sfârșitul lunii iuni, dar varianta cea mai probabilă pentru finalizarea investiţiei, date fiind sincopele care au intervenit, este începutul toamnei. Deşi constructorul, mai spune acesta, încă asumă ca termen de finalizare a lucrării sfârșitul lunii iunie, Edilul admite, însă, însă că problemele intervenite pe parcurs au cauzat întârzieri în graficul de execuție a lucrărilor, situație care îl împiedică să garanteze că vor fi finalizate așa cum au convenit inițial reprezentanții Primăriei Timișoara și cei ai Universității Politehnica, adică până la data de 30 iunie. “În toamnă, după ce ne vom întoarce din vacanță, cu certitudine vom putea să participăm în această sală, care va avea probabil spre 3.000 de locuri, la evenimente sportive și evenimente cultural-artistice”.

Nicolae Robu mai spune că în acest moment se lucrează pe front larg la acoperișul sălii, precizând că primele straturi de material pentru acoperiș au fost deja montate, iar într-una dintre porțiuni acoperișul este finalizat, fiind deja montate toate cele cinci straturi suprapuse care intră în alcătuirea sa. “Eu estimez că în două săptămâni va fi gata această parte a lucrării, acoperirea clădirii. Între timp, se cofrează planșeul și structura de rezistenţă pentru latura a patra, unde vor fi gradene. Pe toate celelalte trei laturi gradenele sunt deja confecționate”, declară primarul Nicolae Robu.

Vasile Leordean, reprezentantul companiei Rovermania, care a subcontractat partea de executare a lucrărilor de construcții și instalații, apreciază că lucrările sunt realizate în procent de aproape 60%, atât în interior, cât și la exterior. În ceea ce privește partea de structură, spune reprezentantul Rovermania – firma care lucrează în acest proiect doar de aproximativ două luni, după ce firma care câştigase proiectul, Marrati Construcţii S.R.L., a intrat în insolvenţă –, lucrările sunt realizate în proporție de 75%, la partea de instalații, stadiul lucrărilor de execuție este de 30 – 40%. 

Proiectul de realizare a Sălii Polivalente a Politehnicii – acre avea ca termen de execuţie octombrie 2010 – octombrie 2012 –nu a fost lipsit de controverse de-a lungul derulării sale. Asumat inițial ca un proiect al Universității Politehnica și care ar fi urmat să primească, pentru realizarea lui, fonduri de la Guvern, a fost sistat în momentul în care Guvernul oprit alocarea de fonduri. Ulterior, după ce a fost adus în discuție și aprobat un contract de asociere între reprezentanții Universității Politehnica și Primăria Timișoara, consilierii locali au decis să susțină lucrările, de la bugetul local, cu până la zece milioane de lei, susținere financiară în baza căreia Primăria Timișoara devine co-proprietară a sălii. Nicolae Robu dă asigurări că nu vor exista probleme în ceea ce privește partajarea sălii de către co-proprietari și a informat că nu s-a luat încă în discuție, dar se va stabili după finalizarea obiectivului, dacă reprezentanții Universității Politehnica vor avea dreptul la variante de acces preferențial.

Print Friendly, PDF & Email