Sacoșu Turcesc, în carantină

Primarul comunei Sacoşu Turcesc a solicitat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş instituirea carantinei în localitate, întrucât în ultimele zile au fost confirmate şapte persoane cu Covid-19, din care una a decedat, iar alte 21 de persoane au fost contacţi ai acestora, anunţă Prefectura Timiş, potrivit Agerpres.

 

„Comitetul s-a întrunit, în această după-amiază (marți, 31 martie – n.r.), pentru a găsi o soluţie în cazul localităţii Sacoşu Turcesc unde, conform anchetei epidemiologice efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, în perioada 28-31 martie au fost testate pozitiv pentru Covid-19 şapte persoane, dintre care una a decedat. Cele şapte persoane au 21 de contacţi depistaţi. Primarul localităţii a solicitat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă instituirea carantinei”, transmite Prefectura Timiș într-un comunicat.

În cadrul şedinţei s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea carantinei asupra localităţii Sacoşu Turcesc. Totodată, s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea zonei de protecţie pentru toate satele aparţinătoare de Sacoşu Turcesc şi pentru comunele limitrofe, respectiv Liebling, Niţchidorf și Chevereşu Mare.

De asemenea, s-a mai luat o hotărâre în baza căreia s-a aprobat intensificarea măsurilor în ceea ce priveşte respectarea restricţiilor de circulaţie a persoanelor şi autoturismelor la intrarea şi ieşirea din arealul comunei Sacoşu Turcesc, potrivit sursei citate.

Cu o zi înainte, fusese închisă activitatea Primăriei Sacoșu Turcesc.

În urma situației din această localitate, a fost închisă și Poliția Locală Buziaș, după ce soţia unuia dintre agenţi a fost confirmată ca fiind contaminată cu Covid-19, a anunțat primarul Buziașului, Sorin Munteanu.

Print Friendly, PDF & Email