S-a stins din viaţă Corina Untilă, fosta președintă a Asociației 17 Decembrie 1989 Timișoara

Foto: Agerpres

Fosta președintă a Asociației 17 Decembrie 1989 Timișoara, victimă a Revoluției din Decembrie 1989, Corina Untilă, a încetat din viață, în seara de 17 noiembrie, la vârsta de 49 ani, după o lungă suferinţă provocată de un cancer.

 

În 17 decembrie 1989, la vârsta de 18 ani, Corina Untilă – încă elevă la Liceul „C.D. Loga”, din Timişoara – a fost împușcată pe când se afla în coloana de manifestanți care se îndrepta spre Podul Decebal din Timișoara. În urmă împușcării a rămas cu o bucată de plămân și o bucată de ficat lipsă.

 

Vestea dispariției Corinei Untilă a fost un șoc pentru noi”, spun reprezentanţii Asociaţiei „21 Decembrie 1989”, transmiţând condoleanţe familiei.

Doamne, a murit Corina Untilă, rănită prin împușcare pe 17 decembrie 1989, la Podul Decebal din Timișoara, când încerca, alături de alții, între care și Rodica Mariana Farcău (împușcată și ea), să ajungă la sediul Securității unde erau mai mulți timișoreni arestați și urmau să fie împușcați. În acel decembrie, care i-a distrus viața, era elevă la liceu. Corina a fost batjocorita de autorități. Am scris mult despre ea. I s-a luat pensia în 2014, de uneltele Guvernului Ponta, deși Corina avea sechele grave din cauza gloanțelor, plus un cancer care o chinuia. În timp ce invalizilor din Decembrie 1989 li se luau indemnizațiile, miile de «luptători», mulți dintre ei politicieni sau ofițeri, se bucurau de privilegii de tot felul. Corina nu se bătea cu pumnul în piept ca revoluționarii impostori Nicolicea, Rădulescu Mitralieră și alții ca ei, nu se plângea, s-a stins discret, lăsând în urma un copil neajutorat”, a scrie pe profilul său de facebook jurnalista Ondine Gherguţ, care a scris multe şi foarte bine documentate articole pe tema Revoluţiei, dar şi a revoluţionarilor de carton, care au beneficait de multe şi variate privilegii având girul autorităţilor.

Corina Untilă va fi înmormântată, azi, la ora 13, la cimitirul de pe strada Rusu Șrianu, din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email