Ruben Lațcău, noul viceprimar al Timișoarei, din partea USR-PLUS

Foto: Constantin Duma

Ruben Laţcău, din partea USR-PLUS, a fost propus şi votat de Consiliul Local viceprimar al Timişoarei. Viceprimarul propus de PNL nu a fost votat.

 

Consiliul Local Timişoara l-a votat viceprimar, cu 23 de voturi pentru și două abțineri pe consilierul USR-PLUS Ruben Lațcău. Propunerea PNL pentru funcţia de viceprimar al Timişoarei, Cosmin Tabără, a fost însă respinsă, fiind votată doar de consilierii liberali.

Primarul Dominic Fritz declară că al doilea post de viceprimar va rămâne liber până când va putea fi semnat un parteneriat cu PNL: „Aștept să-l votăm și pe al doilea viceprimar (în sfârșit!) atunci când Alin Nica se decide dacă vrea să facă o majoritate în Consiliul Județean cu USR PLUS sau cu Pro România.”

„Nu îmi fac iluzii că va fi facil, că nu vom face greșeli, că nu vom avea nopți lucrate în Primărie pentru a debloca proiecte, dar știu că nu sunt singur. Știu că avem o echipă executivă capabilă și motivată, susținută de echipa din Consiliul Local. Înțeleg că, pentru unii timișoreni, numele meu este necunoscut, iar neîncrederea poate fi de înțeles. Îmi cunosc limitările și știu că într-un oraș de mărimea Timișoarei așteptările sunt mari. Sunt însă mânat zi de zi de încrederea că se poate mult mai bine, că putem să avem o administrație deschisă și competentă, că putem să atragem profesioniști înspre noi și să lucrăm cu sinceritate pentru cetățeni”, a transmis, pe pagina sa de Facebook Ruben Laţcău, în vârstă de 32 de ani, care a lucrat în IT, intrat în politică, în USR, în 2017.

Acesta anunţă că, în următoarele săptămâni, se va ocupa de deblocarea finanțării unor proiecte vitale pentru Timișoara, „iar în următorii ani voi fi acolo unde se lucrează la dezvoltarea urbană sustenabilă a Timișoarei. Voi fi acolo unde Timișoara va lucra pentru noul său Plan de Mobilitate Urbană Durabilă și acolo unde Timișoara se va transforma într-un oraș prietenos cu toți locuitorii săi.”

 

Print Friendly, PDF & Email