Roxana Iliescu, candidatul PMP la şefia CJ Timiş: „Știu că bănățenii mă vor vota, fiindcă PMP vine cu soluții la problemele lor”

Roxana Iliescu (o)Sunt în politică de aproape doi ani. Unii dintre apropiații mei m-au sfătuit să renunț în clipa în care au aflat că vreau să fac politică. Pentru ei, ca și pentru majoritatea românilor, a face politică înseamnă a face asemenea multor politicieni români de până acum (dar nu toți!) care au făcut politică doar pentru ei. Ceea ce înseamnă că prea mulți politicieni români au intrat în politică din cel puțin două motive: fie pentru a dobândi imunitate, fie pentru a se îmbogăți. Eu nu fac parte din această categorie de politicieni, din câteva motive extrem de simple.

În primul rând, spre deosebire de mulți politicieni români (pe care eu îi numesc politicianiști), eu am o meserie. Sunt avocat și am absolvit o facultate de prestigiu din România, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii București. Așadar, primul lucru care mă deosebește de majoritatea politicienilor-politicianiști este că eu am o meserie. O meserie care, în plus, mă face potrivită pentru menirea mea în adevărata politică: aceea de a propune inițiative, legi.

Cât despre sloganul meu – Am intrat în politică pentru altfel de politică –, el nu este un slogan, ci exact ceea ce sunt și pot face eu. Nu sunt în stare să fac politica veche, fiindcă sunt nouă în acest domeniu, nu am afaceri cu statul, nu am afaceri în general, deci nu pot fi șantajată. Sunt un Om Liber. Un Om Liber care, vreme de doi ani, a ascultat ceea ce așteaptă oamenii. Oamenii nu vor găletușe sau sticle de ulei, nu vor mită electorală, ci vor lucruri concrete, corectitudine, programe care să le schimbe viața măcar puțin în bine. Sunt sătui de minciuni. Nu mai vor promisiuni. Vor ca partidele să facă lucruri simple, adevărate și folositoare pentru ei, oamenii de rând.

De fapt, în opinia mea, de aici începe totul pentru un om politic adevărat: să facă lucruri bune și pentru cel care îl alege, și pentru cel care nu îl alege. Altfel de politică înseamnă, pentru mine, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiş, să duc la bun sfârșit proiecte  bune pentru județul meu. 

Într-o emisiune, am fost întrebată care este principala nerealizare la nivelul județului nostru. Ei bine, eu nu cred că principala problemă este că nu s-au început sau terminat anumite proiecte, ci că, deocamdată, în  Timiș, constat, cu părere de rău, o inexplicabilă lipsă de solidaritate a politicienilor din toate partidele. Aici, în Timiș, noi, politicienii, ne putem certa la nesfârșit! Dar, afară, adică la București, toți trebuie să fim uniți! Așa cum sunt toți politicienii din județul Cluj sau Arad. Dacă am fi fost așa, am fi avut și centură, am fi avut și un nou Spital pentru copii, am fi avut mult mai multe.

Și, fiindcă vorbim despre o altfel de politică, reproșez vechii clase politice lipsa viziunii. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu doar banii aduc lucruri folositoare pentru comunități. Unele modificări de fond produc efecte mai durabile decât niște simple fonduri alocate sau construirea unor clădiri ori drumuri. Avem nevoie de centre medicale de permanență în comune și sate, avem nevoie de depozite pentru ca producătorii de legume să își poată depozita produsele, avem nevoie de grădinițe în mediul rural, trebuie să îi sprijinim pe timișeni să acceseze fonduri europene, prin acordare de consultanță de specialitate în fiecare primărie din Timiș.

PMP vrea să facă aceste lucruri, are specialiști, nu politicieni pentru a le face și, mai ales, are oameni noi, gata de treabă.

Roxana Iliescu, preşedintele PMP Timiş

 

Citeşte şi: 

Roxana Iliescu, candidatul PMP la președinția CJ Timiș: “Primul măr din istoria lumii a fost oferit de o femeie”

 

Print Friendly, PDF & Email