Roxana Iliescu, de la PMP Timiş: “Într-o societate în care semidocti și impostori au devenit modele demne de urmat, este nevoie, mai mult ca oricând, să susținem valorile autentice”

Roxana-IliescuPartidul Mișcarea Populară Timiș îi felicită pe cei nouă elevi din Timiş, care au luat media 10 la examenul de bacalaureat din această sesiune. “Într-o societate în care semidocti și impostori au devenit modele demne de urmat, este nevoie, mai mult ca oricând, să susținem valorile autentice”, spune preşedintele filialei locale a acestui partid.

 

Nouă elevi din Timişoara – Simina Ardelean şi Ana Şirianţu, ambele, de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”, Oana Ciocioman, Tania-Laura Copocean şi GeorgiaMălina Marinaș, toate trei, eleve la Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, Karina-Alice Ciupa, Bianca-Elena Stoian şi Tudor-Traian Condor, elevi la Colegiul Național Bănățean, şi Mădălina Doncean, de la Colegiul National “Constantin Diaconovici Loga”– au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat din această sesiune.

Partidul Mișcarea Populară Timiș îi felicită, prin intermediul unui comunicat de presă, şi le urează succes în continuare. “De altfel, ținem să ii felicităm pe toți absolvenții de Bacalaureat din judeţ si din țară, pentru că au reușit să treacă cu bine peste examenul maturității”, se mai arată în comunicat.

Roxana Iliescu, preşedintele PMP Timiş, subliniază că modernizarea învățământului românesc, făcută în conformitate cu standardele europene, şi aducerea acestuia în parametrii unui sistem educațional conectat și corelat cu ceea ce se întâmplă în UE, a început odată cu adoptarea reformelor în educație susținute de fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu. “BAC-ul corect, legislația împotriva plagiatului și a încălcării eticii în universități, criteriile minimale corecte pentru a deveni profesor, conferențiar universitar, programul «Școala Altfel», clasa pregătitoare și școlile profesionale sunt doar câteva exemple de măsuri adoptate după o luptă câștigată cu un sistem profund corupt”, mai spune Roxana Iliescu.

Daniel-FuneriuAceasta reaminteşte şi faptul că Daniel Funeriu a fost cel care a introdus, în 2011, prin ordin de ministru, camerele de supraveghere la examenul de Bacalaureat. “Măsura a generat un cutremur social: mai bine de jumătate dintre absolvenții liceului nu au mai reușit să promoveze BAC-ul, iar  societatea românească a trebuit să se confrunte și să găsească soluții pusă fiind în fața unui adevar și nu în fața unei minciuni”, mai spune liderul PMP TImiş . Adăugând că, în pofida politicii actualilor guvernanți, care în ultimii trei ani, “cu sprijinul afirmat al plagiatorului dovedit Victor Viorel Ponta”, au fost interesați mai mult de adoptarea unor măsuri populiste, inclusiv în domeniul educației, decât de promovarea și recunoașterea valorilor autentice, măsurile adoptate în vederea susținerii unui examen de bacalaureat are să reflecte cât mai corect pregătirea elevilor au rezistat. “Într-o societate care pare să-și fi pierdut busola, în care tot mai mulți scriu și vorbesc prost românește și în care o serie de semidocti și impostori au devenit modele demne de urmat, este nevoie mai mult ca oricând să susținem valorile autentice. Îi felicităm și îi asigurăm de aprecierea noastră pe toți elevii care au promovat Bacalaureatul, în această sesiune, și, totodată, pe părinții și profesorii care i-au sprijinit”, mai spune Roxana Iliescu, președintele PMP Timiș. 

Print Friendly, PDF & Email