Roxana Iliescu, candidat PMP la Consiliul Județean Timiș, știe cum trebuie încurajați producătorii agricoli

Roxana Iliescu si alegatoriCandidații Partidului Mișcarea Populară sunt preocupați de problemele reale ale oamenilor din jur și caută soluții concrete pentru rezolvarea lor. Un exemplu în acest sens îl reprezintă interesul față de producătorii agricoli care, în lipsa unor centre de colectare a fructelor și legumelor, îș vând marfa pe prețuri de nimic. De aceea, unul dintre proiectele cu care PMP Timiş vine în fața alegătorilor este construirea de depozite frigorifice în județ.

 

În urma mai multor discuții cu micii producători agricoli dinTimiș și din țară, am ajusn la concluzia că o problemă majoră este imposibilitatea valorificării unor cantități semnificative a produselor agro-alimentare, şi asta din cauză că lipsesc spații adecvate de colectare și depozitare a producției, în centre frigorifice”, spune președintele PMP Timiş, Roxana Iliescu, candidat la preşedinţia Consiliului Județean Timiș.
În acest sens, PMP Timiș propune de urgență câteva măsuri ce pot deveni parte a unei strategii naționale, pentru încurajarea producătorilor români:

Realizarea de către Consiliul Județean Timiș a unui studiu cu privire la necesarul de realizare a spațiilor de depozitare pentru legume și fructe.

Identificarea celor mai potrivite localităţi pentru amplasarea unor astfel de depozite și centre de colectare pentru vânzarea produselor agricole.
Scoaterea la licitație a locațiilor identificate, către grupuri de producători locale, pentru realizarea depozitelor sau a centrelor de colectare, prin organizarea de concursuri de idei, cu respectarea legii achizițiilor publice.

Citeşte şi: Roxana Iliescu, candidatul PMP la şefia CJ Timiş: „Știu că bănățenii mă vor vota, fiindcă PMP vine cu soluții la problemele lor”

Asigurarea asistenței tehnice și a consultanței necesare pentru realizarea proiectelor de investiție prin intermediul fondurilor europene, precum și a ajutoarelor de stat disponibile (Măsura 4.2 în cadrul PNDR sau Fonduri GBER sau de minimis).
Asigurarea finanțării din partea CJ Timiş, finanțare necesară pentru realizarea depozitului sau a centrului de colectare, proiect care să se facă prin intermediul unui parteneriat public-privat.
CJ Timiş ar urma să se ocupe de promovarea și asigurarea unui „schelet funcțional” pe baza căruia să fie realizate depozite sau centre de colectare a produselor agricole, pentru a-i ajuta pe micii producători agricoli să-şi valorifice produsele.

Print Friendly, PDF & Email