Rosé, o carte ca un vin sec şi prietenos, lansată şi la Timişoara

Jurnalistul cultural Marius Constantinescu îşi lansează la Timişoara cea mai nouă carte, Rosé. O carte despre parfumuri, oameni, călătorii, despre deserturi, vinuri, despre părinţi, prieteni şi singurătăţi, portrete, despre Paris, camere, cravate şi o plajă goală.

 

Lansarea volumului Rosé, care adună texte ale jurnalistului cultural Marius Constantinescu, din ultimii ani, va avea loc miercuri, 21 februarie, de la ora 19, la Librăria La Două Bufnițe din Timișoara. La eveniment vorbesc, alături de autor, Carmen Proteasa, Giorgia Harasim și Lucian Enăşoni.

Adunate de prin fel de fel de locuri şi mixate strategic cu varietăţi inedite, textele lui Marius Constantinescu desenează corpul unui volum sprinţar, ca un vin sec, prietenos, de cursă lungă. Parfumuri, oameni, călătorii, deserturi, vinuri, părinţi, prieteni şi singurătăţi, portrete, Paris, camere, cravate şi o plajă goală. Marius Constantinescu scrie despre toate şi toate îl scriu pe el”, spun editorii cărţii.

Marius Constantinescu, prezentator şi realizator radio-TV, a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, în 2002. După opt ani de radio, a descoperit televiziunea şi libertatea dată de jocul cu imaginea. Carte de vizită sunt titlurile pe care le-a transformat în repere: Marile picturi ale lumii, V… de la vizual, Jurnal Cultural, Profil. Poveste. Personaj (TVR Cultural, TVR 1, TVR 2).

Din 2005, a fost legat de fiecare ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu, realizând interviuri, în exclusivitate naţională, cu cei mai importanţi artişti invitaţi.

A obţinut trei premii APTR, unul dintre ele pentru Profil. Poveste. Personaj, proiect care a devenit şi carte. În 2013 a publicat Cortez, un alt fel de biografie a celebrei mezzo-soprane Viorica Cortez, reeditată în 2015, când i-a apărut şi Press Pass. Interviuri şi pagini de jurnal de la Festivalul Internaţional George Enescu, ediţiile 2011 şi 2013.

În prezent, Marius Constantinescu prezintă şi coordonează seria Interviurilor Enescu 2017, pe TVR, semnează editoriale de art & lifestyle, este MC pentru evenimente culturale de anvergură şi susţine cursuri şi ateliere de perfecţionare pentru publicul matur.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis