Romeo şi Julieta, prinşi într-un scandal urban, la Teatrul Naţional Timişoara

Un Romeo si o Julieta Foto Adi PiclisanActori ai Teatrului Naţional din Timişoara pun în scenă, de Dragobete, reinterpretarea uneia dintre cele mai cunoscute poveștii de dragoste din istoria literaturii, cea dintre Romeo şi Julieta.

 

În 24 februarie sărbătorim Dragobetele și, rămânând în spiritul iubirii care ar trebui să ne însoțească mai cu seamă în această zi, Teatrul Național din Timișoara propune publicului său un spectacol în ton, Un Romeo şi o Julieta – Un scandal urban, reinterpretarea uneia dintre cele mai cunoscute povești de dragoste din istoria literaturii.

Reprezentanţii TNT spun că adaptarea textului shakespearean mizează pe tinereţe, pe tinerețea care se aprinde atât de uşor, care iubeşte atât de uşor, care sacrifică şi se sacrifică fără a sta pe gânduri. „Tinerii actori explorează – în interiorul celebrei povești – resorturile inefabile și adesea derizorii care declanșează marile cotituri ale vieții. Mici orgolii, replici lansate de dragul confruntării, pasiuni de-o seară care se complică, gustul pentru risc, toate atributele acestui timp minunat care condimentează și luminează momentele de cădere în banal ale vârstei adulte se transformă în lecții brutale despre consecințe. Acesta e punctul de plecare al spectacolului  «Un Romeo şi o Julieta – Un scandal urban», care deplasează accentul poveștii spre aspectul său declanșator”, arată Codruța Popov, consultant artistic al Naționalului timișorean.

Spectacolul Un Romeo şi o Julieta – Un scandal urban, care va fi jucat miercuri, 24 februarie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, este o adaptare a celebrei piese a lui William Shakespeare spusă din perspectiva unor tineri actori Raul Bastean, Cristina Dumitru, Raul Lăzărescu, Ionuț Iova, Denis Hertz, Iulian Cărăbulea, coordonați de actriţa Laura Avarvari. Acestora li se adaugă scenografa Geta Medinski și, nu în ultimul rând, percuționistul Sebastian Hamburger care semnează și sound-designul spectacolului.

Print Friendly, PDF & Email