Românii morţi în accidentul din Spania erau din Timiş

MAE nu a confirmat oficial informaţia, încă

Accident AlicanteMinisterul Afacerilor Externe confirmă că opt români au murit într-un accident rutier produs în Spania, după ce microbuzul în care se aflau aceştia a intrat în coliziune cu un TIR, MAE precizând că este posibil să existe şi o a noua victimă. Victimele sunt  din Timişoara, Jimbolia şi din Becicherecu Mic.

 

MAE a anunţat, miercuri dimineaţă, că s-a finalizat procedura de identificare clor opt cetăţeni români decedaţi în accidentul care a avut loc, marţi, pe autostrada AP-7m, în apropiere de localitatea Granja de Romamora, provincia Alicante, din Spania. Este vorba despre trei bărbaţi, trei femei şi doi copii, în vârstă de şase şi şapte ani, toţi, membri ai aceleiaşi familii. 

Identificarea s-a realizat pe baza informaţiilor oferite de rude şi în urma verificărilor făcute la Aeroportul din Valencia, de unde românii urmau să ia zborul Wizzair, din 22 iulie, de la ora 21.40, cu destinaţia România. O echipă consulară de la Castellon şi una formată din ataşaţi de interne ai Ambasadei României la Madrid s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi la morga Tanatorio Siempreviva, din Alicante, pentru a acorda sprijinul necesar consular în astfel de situaţii.

În prezent, reprezentanţii Ambasadei României la Madrid şi Consulatului de la Castellon de la Plana, în colaborare cu autorităţile spaniole, verifică ipoteza existenţei unei a noua persoane, care ar fi fost chiar şoferul, despre care rudele victimelor susţin că s-ar fi aflat în microbuzul implicat în accident.

Potrivit MAE, la acest moment autorităţile spaniole au demarat noi căutări la faţa locului pentru găsirea trupului acestuia. Autorităţile spaniole iau în calcul posibilitatea ca şoferul să fi fost aruncat din maşină la momentul impactului.

Accidentul a avut loc, ieri, la kilometrul 543 al autostrăzii A-7, în apropiere de Alicante, la ora locală 16.40 (17.40, ora României).

Microbuzul a luat foc şi a ars complet, pasagerii find găsiţi carbonizaţi. Şoferul tirului a fost transportat la Spitalul General din Orihuela. El a fost testat pentru consumul de alcool şi droguri, dar rezultatul este negativ, potrivit publicaţiei spaniole.

Print Friendly, PDF & Email