România va fi reprezentată la Balcaniada de matematică şi de un elev din Lugoj

Un elev al Colegiului Național „Coriolan Brediceanu”, din Lugoj, va reprezenta România la Balcaniada de matematică, după ce a câştigat locul I la Olimpiada națională de matematică. Şi nu este singurul care s-a întors cu premii de la olimpiadele naţionale desfăşurate săptămâna trecută.

 

Sergiu Novac, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”, din Lugoj, a obţinut, cu punctaj maxim, locul I la Olimpiada națională de matematică, desfășurată, săptămâna trecută, la Satu Mare, anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.

Apoi, la barajul susținut după olimpiadă, a reușit cel mai bun rezultat al Lugojului din ultimii 30 de ani, calificându-se în lotul României (format din şase elevi – patru din București, unul din Constanța şi unul din Lugoj)  care va participa la Balcaniada de Matematică.

O altă elevă a liceului lugojean, Isabella Floroni, din clsasa a XII-a, s-a poziţionat pe locul III la Olimpiada de limba germană maternă, etapa națională, care a avut loc la Sibiu.

De asemenea, Anastasia Antănaș, elevă în clasa a XI-a a Colegiului Național „Coriolan Brediceanu”, a obtinut mențiune la Olimpiada națională de limba română, desfășurată la București.

Directorul colegiului, Aurelian Sima, spune că aceste rezultate vin să confirme munca elevilor şi profesorilor acestui liceu, susținută de-a lungul anilor, care duc mai departe renumele acestui liceu. „Ne bucurăm pentru performanțele obținute, îi felicităm pe toți participanții la fazele naționale ale olimpiadelor și le dorim mult succes la concursurile viitoare”, transmite Aurelian Sima.

Print Friendly, PDF & Email