Robert Downey Jr., starul de cinema cu cea mai mare valoare de piaţă

robert-downey-jrActorul american Robert Downey Jr. a fost desemnat starul de cinema cu cea mai mare valoare de piaţă, pentru al doilea an consecutiv.

Potrivit unui top realizat de site-ul cu specific cinematografic Vulture.com, Robert Downey Jr., starul francizei Iron Man, supranumit “The King” (“Regele”), a fost desemnat cel mai “valorous” actor de la Hollywood, informează huffingtonpost.com, sursă citată de Mediafax.

Nu este pentru prima dată când Robert Downey Jr. ocupă prima poziţie într-un top cinematografic realizat în acest an. În iulie, starul american, în vârstă de 48 de ani, a ocupat primul loc şi în topul Forbes al celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood.

În topul întocmit de Vulture.com, locul al doilea a revenit actorului Leonardo DiCaprio, iar actriţa Jennifer Lawrence a ocupat locul al treilea. Sandra Bullock se află pe locul al patrulea, iar actorul Brad Pitt ocupă poziţia a cincea. Topul 10 al actorilor de film cu cea mai mare valoare de piaţă este completat, în ordine, de Will Smith, Christian Bale, Denzel Washington, Tom Hanks şi Johnny Depp.

Topul a fost alcătuit de jurnaliştii de la vulture.com în funcţie de mai multe criterii, precum încasările din box office-ul intern obţinute de filmele produse la Hollywood, încasările din box office-ul extern, contractele plătite de marile studiouri cinematografice, popularitatea actorilor, prezenţa lor la gala de decernare a premiilor Oscar, recenziile publicate de criticii de cinema, menţionarea numelor lor pe reţeaua Twitter şi în tabloide.

Print Friendly, PDF & Email