RFI România se lansează la Timișoara, pe 96.9 FM

RFI la TimisoaraCu ocazia lansării RFI România la Timişoara, jurnaliştii RFI România realizează marți, 19 aprilie, cinci ore de emisiuni speciale, în direct, din tramvaiul RFI care va fi staționat în Piața Libertății.

 

Principalele teme ale actualităţii culturale din Timișoara vor fi prezentate de Mihaela Dedeoglu şi invitatii ei, în emisiunea Zebra, dimineața între orele 10 şi 13.

După-amiaza, între orele 15 şi 16, Constantin Rudnițchi lansează o provocare în cadrul emisiunii Esențial : „Cum se poate replica în alte regiuni ale României modelul de succes al Timișoarei? Orașul cu o infrastructură dezvoltată dată de situarea în apropiere de graniţa de vest a ţării, cu o bună tradiţie industrială și agricolă, dar și cu o administrație locală deschisă către investitori”.

De la ora 16, tot în tramvaiul RFI, Ovidiu Nahoi, redactor sef RFI România, realizează emisiunea Decriptaj, având ca subiect „Timişoara, orașul multietnic și multicultural. O adevarată fereastră a României către Europa Centrală, cu puternice legături economice și culturale cu această zonă”.

RFI a aniversat recent 25 de ani de prezență radio în România, timp în care a promovat un jurnalism de calitate bazându-se pe două concepte-cheie: libertate și responsabilitate. În această lume din ce în ce mai agitată RFI România rămâne un actor media care se interesează de ceea ce se întâmplă peste granițele țării, sprijinându-se pe o echipă redacțională aflată la București și Paris, dar și pe o rețea de corespondenți prezenți în mai mult de zece țări.

Partener al RFI România, pentru evenimentul de la Timişoara, este Institutul Francez din Timișoara

RFI România difuzează programe în limbile română şi în franceză, consacrate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la Bucureşti şi doi jurnalişti la Paris, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe proprii.

Postul emite în FM la Bucureşti, Iaşi, Craiova, Cluj, Sibiu, Timişoara şi Chişinău. Alte 60 de posturi de radio locale din ţară preiau o parte din programe.

Conform studiului CSOP – TNS din decembrie 2015, în ultimii doi ani RFI România a reuşit să fidelizeze şi să atragă noi categorii de public, ajungând la o audienţă zilnică de 5,7%. Post de radio decorat în decembrie 2015 cu Ordinul Meritul Cultural în semn de apreciere pentru profesionalismul, obiectivitatea şi dăruirea puse în realizarea actului jurnalistic, impunându-se ca un exemplu de abordare responsabilă a informaţiei.

Print Friendly, PDF & Email