Revolvere şi pistoalele de duel ale unor regi, domnitori, generali, expuse la Timişoara

Trusa cu pistoale de duel a lui Alexandru Ioan Cuza, revolverul regelui Ferdinand I și revolverul generalului francez Henri Berthelot vor fi expuse la Muzeul Naţional al Banatului.

 

Obiectele fac parte din expoziția temporară Fețele noi ale armelor vechi, un eveniment organizat de Muzeul Național al Banatului împreună cu Muzeul Național de Istorie a României. Evenimentul aduce în atenția publicului o serie de obiecte cu un caracter deosebit din patrimoniul tehnico-militar al Muzeului Național de Istorie a României, realizate și folosite în prima parte a secolului XX, în special în timpul Primului Război Mondial.

Expoziția temporară conține 30 de obiecte, printre care și trusa cu pistoale de duel a lui Alexandru Ioan Cuza, revolverul regelui Ferdinand I și cel al generalului francez Henri Berthelot. De asemenea, vor putea fi admirate o serie de arme de foc folosite în Primul Război Mondial, grenade și tuburi de proiectile.

Expoziţia va fi deschisă la Bastionul Maria Theresia, în perioada 15 august-2 septembrie şi va putea fi vizitată de marți până duminică, între orele 10-18. Intrarea este gratuită pentru elevi, studenți și pensionari, pentru celelalte categorii, biletul de intrare este 10 lei.

Print Friendly, PDF & Email