Reţinut în timp ce încerca să le vândă mercur unor poliţişti de frontieră

POLITIA DE FRONTIERA9.000 de euro a cerut un arădean pentru 18 kilograme de mercur. Oferta, însă, le-a fost făcut unor poliţişti de frontieră sub acoperire.

Poliţişti de frontieră de la Biroul Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere, din cadrul  I.T.P.F. Timişoara, şi de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, din cadrul  I.T.P.F. Oradea, în cooperare cu S.R.I. Arad, au reţinut în flagrant, în timpul unei acţiuni coordonate de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, un cetăţean român care încerca să comercializeze unor investigatori sub acoperire 18 kilograme de mercur alb, în schimbul sumei de 9.000 de euro.

Poliţişti de frontieră din Timişoara şi Arad au iniţiat, la începutul acestui an, mai multe măsuri informativ-operative în vederea depistării în flagrant a unui arădean, despre care se aveau informatii că deţine mercur alb. Din investigaţii, s-a stabilit că bărbatul, F. Petru, de 66 ani, intenţiona să comercializeze mercurul în Serbia sau în Ungaria. Reţinerea acestuia a fost facilitată de faptul că în cauză au fost infiltraţi doi poliţişti de frontieră, sub acoperire, unul de la I.T.P.F. Timişoara şi unul de la S.T.P.F. Arad.

În după-amiaza de 27 ianuarie, în urma acţiunilor desfăşurate de anchetatori, arădeanul a fost reţinut în flagrant în timp ce încerca să le vândă celor doi investigatori sub acoperire 18 kilograme de mercur alb, în schimbul sumei de 9.000 euro. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru trafic de substanţe toxice, fiind şi reţinut pentru 24 de ore.

Cercetarile sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, anunţă agentul Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Timişoara.

 

 

Print Friendly, PDF & Email