Rețelele de termoficare din Timişoara, în reabilitare

Sursă foto: Colterm Timişoara

Primăria Municipiului Timișoara anunţă începerea lucrărilor pentru retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare.

 

Începem câteva lucrări, iar cele mai multe se vor face după ce se oprește furnizarea agentului termic. Se va lucra intens în această vară pentru reabilitarea și extinderea rețelelor pe 29 de kilometri”, anunţă primarul Dominic Fritz.

Acesta mai spune că „traseul era cunoscut de trei ani, iar noi acum vom fi nevoiți să spargem străzi reabilitate recent, cum este C.D. Loga. Vom săpa șanțuri și în Parcul Civic, chiar după ce va fi reabilitat, pentru că în trecut direcțiile nu s-au coordonat între ele și lucrările se suprapun.” Primele lucrări vor începe din 15 martie în locațiile în care se pot efectua fără a întrerupe furnizarea agentului termic. Pentru rețeaua de termoficare primară încep lucrările pe magistrala de pe str. Traian Vuia  între intersecțiile dintre strada T. Vuia şi b-dul Mareşal Averescu și strada T. Vuia şi b-dul /Rebreanu, iar pentru rețeaua de termoficare secundară, în zona Punctului Termic 69, pe str. Dumitru Kiriac, între străzile Eneas și Glad și pe str. Eneas, în zona Punctului Termic 6, pe străzile Ianos Bolyai, Carol Telbisz, traversare pe Ion C. Brătianu, str. Traian Grozăvescu și Ștefan Cicio Pop.

Valoarea totală a proiectului este de peste 148 de milioane de lei, din care cofinanțarea UE depăşeşte 106 milioane de lei. Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Data începerii proiectului a fost 1 octombrie 2017, iar data finalizării este  30 septembrie 2021, cu prelungire până în 2023. Executantul este o asociere al cărei lider este Energomontaj SRL și va lucra cu Elsaco Electronic și Construcții Erbașu, iar la rețele secundare lucrările vor fi executate de o asociere  al cărei lider este Elsaco Electronic SRL, cu Energomontaj și Construcții Erbașu.

Print Friendly, PDF & Email