Rețeaua de iluminat public în zona Dorobanților, extinsă

Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru extinderea iluminatului public pe str. Radu Tudoran (parțial) și pe Calea Dorobanților (porțiunea de la Hotel 2000 până la ieșirea din oraș) intră azi în dezbaterea Consiliului Local Timișoara, anunţă Municipalitatea.

 

În momentul de față, strada Radu Tudoran și o parte din Calea Dorobanților nu au sistem de iluminat public, aici funcționând o rețea aeriană de iluminat necorespunzătoare. „De aceea, extinderea iluminatului public are o importanță deosebită pentru locuitorii din această zonă, dar și pentru cei care o tranzitează, mai ales că e vorba și de una din intrările principale în oraș. Investiția va crește gradul de securitate individuală și colectivă, siguranța circulației rutiere și pietonale, va contribui la asigurarea unui confort sporit și la o mai bună calitate a vieții în general”, transmite Primăria Timişoara.

Proiectul vizează creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public prin folosirea corpurilor de iluminat performante (cu leduri) și prin gestionarea centralizată în timp real a sistemului de iluminat public. Astfel, se urmărește scăderea consumului anual de energie primară, dar și scăderea gazelor cu efect de seră.

Proiectul ar putea începe în toamna acestui an, după scoaterea la licitație a acestei extinderi, care e deja prevăzută în bugetul pe 2024. Proiectul de instalare a iluminatului public în cele două zone menționate presupune crearea unei rețele electrice subterane de 615 m, instalarea a şase stâlpi de fibră de sticlă de 3 m înălțime, a şase aparate de iluminat ornamental cu leduri, 11 aparate de iluminat stradal cu leduri și 11 sisteme de telegestiune

Valoarea totală a investiției este de aproape 330.000 de lei cu TVA inclus.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email