Reţea de traficanţi de migranţi asiatici, destructurată de Poliţia de Frontieră

După primele indicii, ar fi fost protejată de doi poliţişti de frontieră şi un ofiţer anticorupţie

Politia de FrontieraÎn această dimineaţă au avut loc câteva percheziţii pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de migranţi care acţiona în vestul ţării. Reţeaua opera pe ruta Asia – Austria, via România.

 

Poliţişti de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, cu sprijinul celor de la ITPF Oradea şi în cooperare cu Direcţia Generală Anticorupţie, sub coordonarea procurorului din cadrul DIICOT Timişoara au făcut, în această dimineaţă, opt percheziţii domiciliare, în judeţul Arad, pentru destructurarea unei reţele specializate în traficul de migranţi. Faptele vizate au fost comise începând cu anul 2011, anunţă, într-un comunicat ITPF Timişoara.

Există suspiciunea ca activităţile infracţionale au fost favorizate şi sprijinite de către un ofiţer de poliţie de frontieră şi un fost agent, de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, şi de un ofiţer al DGA Arad.

Documentarea activităţii infracţionale a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă  Timiş şi a fost necesară extinderea acesteia până în prezent, din cauza faptului că  o parte din membrii grupului infracţional organizat au fost arestaţi de către autorităţile ungare”, transmite Poliţia de Frontieră Timişoara.

Reţeaua, formată dintr-un palestinian, un apatrid de origine turcă şi cetăţeni români, acţiona pe relaţia Asia – România – Ungaria – Austria, fiind structurată pe mai multe paliere, respectiv organizatori, transportatori, găzduitori, călăuze, fiecare având atribuţii precis delimitate. Membrii grupării percepeau de la fiecare migrant sume cuprinse între 700 – 2000 de euro pentru a-i sprijini să treacă ilegal frontiera.

Au fost emise opt mandate de aducere pentru persoanele implicate, acestea urmând a fi audiate la DIICOT Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email