Restricțiile pandemice se relaxează ușor în Timișoara și în alte șase localități

De duminică, 11 aprilie, în Timișoara și în șase localități din Timiș se vor relaxa restricțiile pandemice, datorită  scăderii ratei de infectare.

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, anunță că a fost reevaluată situația localităților pentru care a încetat termenul de 14 zile de la instituirea măsurii de protecție pandemică, iar incidența mai scăzută a ratei de infectare le califică pentru relaxarea restricțiilor pandemice.

În localitățile în care rata de infectare cu Sars-CoV2 este între 4 și 7,5 la mia de locuitori (Timișoara, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Giroc, Moșnița Nouă, Jebel și Orțișoara), magazinele se vor închide la ora 18, iar circulația va fi interzisă după ora 20 doar în situații deosebite și cu declarație pe proprie răspundere dar numai în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În restul săptămânii, magazinele se vor închide la ora 21, iar circulația este restricționată după ora 22.

În Timișoara rata de infectare la mia de locuitori a ajuns la 5,42, la Săcălaz – 4.38, Sânmihaiu Român – 5.50, Giroc – 5.64, Moșnița Nouă – 6.56, Jebel – 5.43 și Orțișoara – 5.45.

Măsurile adoptate se aplica începând de mâine, 11 aprilie.

oara și în alte șase localități

Print Friendly, PDF & Email