Reprezentanţii PSD Timiş, acuzaţi că sunt interesaţi exclusiv de acapararea puterii, ignorând interesele Timişoarei

Nicolae-RobuEdilul liberal acuză că, imediat după anunţul legat de ieşirea PNL de la putere, preocuparea reprezentanţilor PSD de la nivel local a fost să forţeze reconfigurarea unei noi majorităţi în Consiliul Local, aruncând pentru aceasta în joc, la masa negocierilor, poziţia de viceprimar deţinută de liberalul Dan Diaconu.

 

În contextul referirilor din ultimele zile la lipsa de onestitate a PSD, primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, a apreciat, marţi, că singurul lucru de care reprezentanţii acestui partid sunt interesaţi este acapararea de putere. Căci, spune el, imediat după ieşirea de la guvernare a PNL, în februarie, PSD s-a arătat preocupat în primul rând de reconfigurarea unei noi majorităţi în Consiliul Local Timişoara. Primarul mai spune că discuţiile care au fost purtate atunci, parte din ceea ce a numit “planurile ambiţioase ale PSD”, au angajat inclusiv negocieri referitoare la cine va fi ocupantul poziţiei de viceprimar deţinută de reprezentantul PNL Dan Diaconu.

Nicolae Robu a opinat că angajarea unor astfel de negocieri probează tocmai faptul că reprezentanţii PSD s-au dovedit interesaţi doar de identificarea unor modalităţi prin care să îşi extindă puterea, întrucât, spune edilul, acapararea puterii este unica raţiune a PSD. Situaţie faţă de care, apreciază el, electoratul va reacţiona. În plus, mai opinează primarul, niciun partid, în afară de PC şi UNPR, nu se va mai lăsa convins să se asocieze cu PSD.

Cât despre faptul că PNL s-a asociat, totuşi, în trecut, cu PSD, explicaţia Nicolae Robu a fost inconsistentă şi ambiguă: “Te poţi înşela şi în relaţiile interumane, darămite în politică. Viaţa îşi are dinamica ei. Dar„nu poţi fi etern la putere, dacă nu admiţi că trebuie să îţi corijezi anumite erori ce ţin de atitudine”. În plus, a mai precizat edilul, relativizând, „la fel ca în viaţă este şi în politică, binele şi răul sunt chestiuni relative, astfel încât ceea ce în anumite circumstanţe apare ca fiind bine, în alte circumstanţe îşi revelează reversul”.

Însă, a mai adăugat primarul, acum, opţiunea sa este aceea de a se prezenta în faţa alegătorilor cu setul de angajamente îndeplinite sau cu cele pe cale de a se îndeplini, preferând o evaluare onestă şi lucidă a situaţiei, în detrimentul unor sterpe dispute politice. Căci, admite, „oricine se poate înşela, investind speranţele şi încrederea în buna-credinţă a unui partener. Nu vorbesc acum în termeni absoluţi, prefer să relativizez”.

Primarul a mai spus că, personal, nu are niciun fel de resentimente faţă de vreun consilier local şi că fiecare dintre membrii CLT sunt liberi să se prezinte la vot şi să îşi exprime opţiunea în raport cu proiectele de pe agenda Consiliului Local. Dar, avertizează edilul, aceste proiecte nu sunt ale primarului Nicolae Robu, ci ale Timişoarei: “Proiectele sunt pentru Timişoara, chiar dacă ele sunt asumate politic”. Edilul atenţionează că, atunci când consilierii locali vor vota împotrivă, aceştia trebuie să conştientizeze că votează, în fapt, împotriva proiectelor Timişoarei.

Privitor la anunţul unei posibile candidaturi la Primăria Timişoara a fostului viceprimar, actual deputat PSD de Timiş, Sorin Grindeanu, edilul a precizat că nu doreşte ca, prin referirile sale la persoana lui Sorin Grindeanu să îi crească acestuia notorietatea. Şi a adăugat că deputatul social-democrat are, în absenţa unor realizări profesionale consistente, suficient timp încât să poată reflecta la viitoarele campanii electorale, începând cu cea din 2016 până  la cea din 2040. 

Print Friendly, PDF & Email