Reprezentanții ACL Timiș au semnalat BEJ numeroase situații de vot masiv pe liste suplimentare, la unsprezece secții de votare

Urna de votMai multe incidente au fost semnalate de către reprezentanții ACL Timiș Biroului Electoral Județean. Majoritatea situațiilor care au creat suspiciuni de încălcare a legii se leagă, potrivit informațiilor oferite de reprezentanții ACL, de votul masiv efectuat pe liste suplimentare la mai multe secții de votare din Timișoara și din județ. Reclamate sunt și posibile încercări de vot multiplu, în urma identificării pe teren a unor autoturisme înmatriculate în alte județe, care ar transporta cetățeni, la vot, la mai multe secții de votare din oraș.

 

Vot masiv pe listele suplimentare, semnalat la zece secții de votare din Timișoara și la o secție de votare din Recaș

Mai multe incidente electorale au fost semnalate în cursul după-amiezei de duminică de către reprezentanții ACL Timiș.

Astfel, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții ACL, până la ora 17.00, în județul Timiș au fost întocmite, la nivelul întregului județ, 11 sesizări adresate Biroului Electoral Județean nr. 37 Timiș, prin care este semnalat faptul că, la mai multe secții de votare, cu precădere la cele situate în zona Complexului Studențesc din Timișoara, se votează masiv pe liste suplimentare.

Din totalul de 11 sesizări, 10 se referă la situații înregistrate la Timișoara, la secțiile de votare numerele 1, 18, 21, 42, 111, 112, 114, 128, 129, respectiv 130. În fiecare dintre aceste secții, numărul persoanelor înscrise pe listele suplimentare până la ora 15.00 ajungea până la mai mult de o treime din numărul total al persoanelor înscrise pe listele de vot.

O altă  semnalare se referă la o situație de vot masiv pe liste suplimentare la o secție de votare din localitatea timișeană Recaș, acolo unde, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții ACL, preşedintele secţiei de votare din Recaș ar fi permis efectuarea de copii xerox ale listelor suplimentare necompletate pentru secţia de votare respectivă, fără a întocmi un proces-verbal în acest sens. Aceste copii xerox ar fi fost realizate de către o angajată a Primăriei Recaș.

Posibile tentative de vot multiplu, semnalate la mai multe secții de votare din Timișoara

masina Bihor2De asemenea, au  mai comunicat reprezentanții ACL Timiș, a fost semnalată prezența mai multor mașini înmatriculate în alte județe care votează la mai multe secții de vot din oraș. Astfel, un reprezentant al ACL Timiș ar fi surprins o mașină cu număr de înmatriculare BH-83-TIF, care s-a oprit la secția de votare de la Liceul Vlad Țepeș, Potrivit relatărilor reprezentantului ACL, din mașină ar fi coborât 4 persoane, pentru a merge la vot.Aceleași patru persoane ar fi votat, însă, ulterior, la secția de votare din incinta Școlii Gimnaziale Vicențiu Babeș din Timișoara. Următoarea oprire a mașinii înmatriculate în județul Bihor ar fi fost secția de votare de la Casa Tineretului, zonă în care mașina a staționat pentru foarte scurt timp. De aici, însă, pentru că persoanele din autovehicul și-au dat seama că sunt filmate, mașina ar fi plecat imediat mai departe.

Reprezentanții ACL Timiș au înștiințat că au pregătit o sesizare adresată BEJ și în acest caz și au precizat că a fost anunțat incidentul la serviciul de urgență 112.

Print Friendly, PDF & Email