Reorganizarea marca Grindeanu, anulată la Consiliul Judeţean Timiş

Una dintre iniţiativele administrative mult-dezbătute ale perioadei când Sprin Grindeanu a fost în fruntea Consiliului Judeţean Timiş a fost reorganizarea instituţiei. Aceasta urma să se facă desfiinţând Adetim prin preluarea Direcţiei pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Judeţene Timiş. Deşi se invoca atunci necesitatea eficientizării, rezultatele obţinute fac e ca acum să se ceară revenirea la vechea formulă de organizare.​

 

Modificarea schimbării

Anul trecut, nemulţumită de modalitatea de derulare a proiectelor cu finanţare europeană, dar şi de organizarea activităţii pe segmentul drumurilor judeţene, conducerea Consiliului Judeţean Timiş anunţa „reconfigurarea” instituţiei prin desfiinţarea Adetim şi reorganizarea radicală a Direcţiei de Administrare a Drumurilor şi Podurilor

În lista de nemulţumiri constatate după analiza activităţii structurilor din subordine, echipa CJ Timiş, condusă pe atunci de Sorin Grindeanu, menţiona suprapunerea de competenţe. Urmau imediat pe listă rezultatele slabe obţinute în accesarea de fonduri externe nerambursabile şi organizarea şi funcţionarea activităţii privind drumurile judeţene, „care a rămas la nivelul anului 2001”, adică pe vreme când instituţia se afla în mandatul altui social-democrat, Dan Ioan Şipoş.

Iată însă că acum, la CJ Timiş se cere revenirea la vechea formulă de organizare, din cauza rezultatelor slabe obţinute. Revenirea cerută de un fost coleg de partid al lui Sorin Grindeanu, şi fost preşedinte al CJ Timiş, Titu Bojin.

„Eu consider că este nevoie de reînfiinţarea Direcţiei pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor din Judeţul Timiş. Sunt probleme în acest domeniu, cu întreţinerea drumurilor judeţene şi pregătirea proiectelor şi susţinerea acestora în varianta perioadei următoare. Din câte ştiţi în ultima perioadă nu a fost activitate fructuoasă pe drumuri sau pe realizarea proiectelor”, a declarat Titu Bojin.

Acesta susţine că prin noua formulă organizatorică este foarte greu să se deruleze activitatea de studiu, pregătire proiect, licitaţie sau urmărire a investiţiei.

 

„Nu s-a cheltuit niciun leu”

Titu Bojin mai spune că reorganizarea marca Grindeanu a avut ca efect direct sau indirect faptul că pe drumuri nu s-a cheltuit niciun leu, fiind anulate licitaţii care erau făcute, din cauza schimbării statutului Direcţiei de Drumuri. „Unele au fost chiar finalizate şi doar trebuia semnat contractul, altele erau în contestaţii”, afirmă Titu Bojin.

Rămâne de văzut dacă se va aproba revenirea la fosta formulă. Cert este că sunt mai multe păreri la nivelul administraţiei judeţene conform cărora reorganizarea în vederea eficientizării, iniţiată anul trecut, în mandatul Grindeanu, a avut un efect contrar.

„Cred că spune cam totul faptul că, în urma reorganizării, în 2017 nu s-a făcut mai nimic din ce s-a propus. Nicio licitaţie pe drumuri nu este finalizată. Anul trecut ni s-a spus că reorganizarea va avea rolul de a îmbunătăţi activitatea pe acest segment. Din ce s-a văzut, nu s-a reuşit, dimpotrivă”, spune consilierul judeţean PNL Nicolae Bitea.

Print Friendly, PDF & Email