Remedierea avariei la reţeaua de alimentare cu gaz metan în zona Deta, aproape de final

Riscul ca în mai multe localităţi din zona Deta să fie întreruptă alimentarea cu gaz metan este o problemă pe cale de a-și găsi rezolvarea, anunţă Prefectura Timiş.

 

În luna mai, ca urmare a unei avarii apărute la conducta de gaz Foeni-Partoș, în zona Cruceni-Grăniceri, pe zona unui dig de retenție aferent râului Timiș, localitățile Deta, Banloc, Denta, Voiteg și Moravița au fost în pericol de a rămâne fără gaz, în unele din acestea fiind chiar întreruptă furnizarea o perioadă de timp.

La vremea respectivă Prefectura Timiş a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la care au participat şi președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, primarii celor cinci localități din zonă, reprezentanții OMW Petrom, ai distribuitorilor de gaze din respectivele localități (Premier Energy și Delgaz Grid), ai Transgaz și  ai Administrației Bazinale de Apă Banat. Conducerea OMV Petrom a avansat atunci un termen în care să se remedieze avaria.

După obținerea tuturor avizelor, lucrările au început în 5 august, urmând să fie finalizate în 14 august. Între timp, reprezentanții OMV Petrom ne-au anunțat că a mai fost depistat un tronson al acestei conducte de gaze care prezintă risc în exploatare, în zona Livezile. Se va efectua reparația necesară și în această zonă, estimându-se finalizarea lucrării în data de 25 august, după care se vor realiza probele de presiune”, spune prefectul de Timiş Liliana Oneţ.

Print Friendly, PDF & Email