Reglementări noi pentru staționarea autovehiculelor în zona pietonală a Timişoarei

Foto: PMT

La propunerea Poliției Locale Timișoara, Primăria propune modificarea hotărârii Consiliului Local privind constatarea și sancționarea contravențiilor, cu reglementări privind autovehiculele care au acces în zonele pietonale.

 

Potrivit proiectului de hotărâre de consiliu, în zonele pietonale au drept de acces doar conducătorii autovehiculelor care locuiesc sau cei care prestează servicii publice în acea zona, iar asta cu avizul Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Timișoara.

Până acum, pentru staționarea și oprirea acestor autovehicule, nu au existat reguli unitare pentru toate zonele pietonale. Noul proiect de hotărâre a avut în vedere sesizări ale cetățenilor și constatări în teren ale polițiștilor locali cu privire la situații în care spațiul pietonal era mult limitat de prezența autovehiculelor.

Astfel, noile prevederi interzic staționarea vehiculelor în toate zonele pietonale ale Timișoarei, în afara spațiilor marcate expres de administratorul domeniului public. De asemenea, se interzice oprirea și staționarea vehiculelor pe scuaruri, insule de dirijare a circulației sau pe alte amenajări rutiere care nu sunt destinate opririi și staționării vehiculelor.

Primăria propune ca nerespectarea acestor noi prevederi să constituie contravenție și să fie sancționată cu amendă contravențională sau, după caz, cu lipire de colante autoadezive pe parbrizele autovehiculelor sau pe caroseria vehiculelor, precum și cu măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului. Cuantumul amenzilor este între 600 – 1.200 de lei pentru persoanele fizice și 1.500 – 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Spațiile destinate staționării în zonele pietonale și intervalul orar permis vor fi stabilite ulterior aprobării proiectului de hotărâre de consiliu local și supuse avizării Comisiei de Circulație, transmit reprezentanţii Primăriei. Proiectul de hotărâre de consiliu local poate fi consultat la acest link.

 

Print Friendly, PDF & Email