Regenerarea zonei Piața Mocioni, în dezbaterea publică

Sursă foto: Spotlight Timişoara

Zona Mocioni din Timişoara îşi va schimba înfăţişarea cu sprijinul locuitorilor săi. Primăria anunţă o consultare publică pentru investiția de regenerare urbană.

 

Primăria Municipiului Timișoara împreună cu proiectantul Total Business Land SRL invită publicul interesat să participe la dezbaterea publică a proiectului „Regenerare urbană – Zona Piața Mocioni”.

Sugestiile și propunerile venite în urma prezentării din 7 iunie au fost colectate și integrate în proiect, anunţă reprezentanţii Municipalităţii: „Astfel, dorim să prezentăm noul concept pentru investiția de regenerare urbană săptămâna aceasta. Mulțumim mult tuturor celor care și-au arătat interesul în viitorul cartierului lor și au contribuit cu timp și idei. Sugestiile au fost primite fizic în cadrul prezentării, precum și online pe platforma Primăriei.”

Întâlnirea va avea loc joi, 29 iunie, începând cu ora 17, în sala de festivități „Preot Ioan Imbroane” a Parohiei Iosefin, din Piața Alexandru Mocioni nr. 9 (Küttl), Timișoara. Demersurile organizatorice au fost asigurate de Serviciul Guvernanță Participativă și Management Cartiere, din cadrul Primăriei Timișoara. Întâlnirea va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Timișoara.

Zona vizată de proiect include atât tronsonul bulevardului 16 Decembrie 1989, între Piața Alexandru Mocioni și Podul Traian, cât și căile de acces pe străzile Gh. Doja, Miron Costin, Timotei Cipariu, Zugrav Nedelcu, Ady Endre, Emanoil Gojdu, bd. Regele Carol I, I.H. Rădulescu, Treboniu Laurian și Splaiul Tudor Vladimirescu.

Proiectul de modernizare a domeniului public din jurul Pieței Alexandru Mocioni, a Parcului Doja și a Podului Maria – transmitea Municipalitatea, în iulie 2022 – are ca scop inițierea procesului de regenerare urbană prin creșterea atractivității și calității vieții în zona Iosefin, unul din cele trei cartiere istorice majore ale Timișoarei, transmite Municipalitatea. Proiectul include un sistem de iluminat public contemporan, care să elimine risipa de energie și poluarea luminoasă, precum și dotări urbane. O cerință principală a fost asigurarea accesibilității domeniului public pentru toți cetățenii, creșterea siguranței pietonilor și cicliștilor, creșterea aportului de suprafețe umbrite și readucerea în prim plan a caracterului de bulevard urban cu parter comercial și funcțiuni diverse adiacente, spații de întâlnire și repaus.

Print Friendly, PDF & Email